back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Άρση κατάσχεσης με ένα «κλικ»

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων», η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα με την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης, την υποβολή και αίτησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων/Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Με τη νέα υπηρεσία η αίτηση για άρση κατάσχεσης πραγματοποιείται άμεσα, με ηλεκτρονικό τρόπο και παύει η αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας του οφειλέτη στις περιφερειακές υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. καθώς πλέον αρκεί η επιλογή του σχετικού πλαισίου που έχει ενσωματωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης.

Ο οφειλέτης, δηλαδή, εφόσον υπάρχουν ενεργές κατασχέσεις εις βάρος του ή/και συνυπόχρεων προσώπων, θα μπορεί με ένα «κλικ» μέσω διαδικτύου να αιτηθεί και την άρση αυτών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άρσης επί κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων είναι αφενός η υπαγωγή της οφειλής σε καθεστώς ρύθμισης και η εξόφληση της α΄ δόσης αυτής και αφετέρου η υποβολή σχετικής αίτησης από τον οφειλέτη.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα