back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα με τρεις σταθμούς έως τις 15 Μαΐου, περιέγραψε με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζόμενους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός ,με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε την απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων την Μεγάλη Εβδομάδα.

 

“Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης” ανέφερε σε παρέμβαση της νωρίτερα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενημματά.

«Η λογική του πρωθυπουργού ότι «με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία» είναι παραπλανητική και επικίνδυνη», τονίζει το ΚΚΕ.

 

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, με 1418 νέα κρούσματα σε σύνολο 3.015 ,που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

831 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 86 κατέληξαν.

Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca για τους νέους από 30-39 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,επισημαίνοντας ότι έως τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια.

Το προσεχές Σάββατο (24 Απριλίου) ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 50 έως 54.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις εισηγήσεις της επιτροπής για την εορταστική περίοδο, σημείωσε ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ για εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και εννέα άτομα.

 

Εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη ,για την αποτροπή συναθροίσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ.

 

Τουλάχιστον 182 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα σε όλη τη Ρωσία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 1-0 εκτός έδρας του Άρη σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σουπερλίγκας, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και προηγείται με 22 βαθμούς. Αυτή την ώρα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα