back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Τα μέσα Μαϊου προσδιόρισε ως ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της ΝΔ.

«Η υγειονομική κρίση με συμμάχους τους εμβολιασμούς, τα self test και τον καιρό φτάνει στο τέλος” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε “σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας σε

επισκέπτες από το εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με αρνητικό test».

Μέχρι την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για την εορταστική περίοδο του Πάσχα ,ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνο-καπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της ύστερα από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσο άνοιγμα της εστίασης.

“Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες”,απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

Το πρωί συνεδριάζει η Ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, με βασικό αντικείμενο τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων για τις πασχαλινές αγορές, αλλά και τη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα και την Ανάσταση.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτείνει Ανάσταση στις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Οι Ιεράρχες εισηγούνται επίσης τη χρονική μετάθεση όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κατά μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 6:30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη

στις 5.30 μ.μ. την Μεγάλη Πέμπτη και στις 6:00 το απόγευμα την Μεγάλη Παρασκευή, με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

 

Σε κάθε περίπτωση η συγκυρία είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι, αφού τις τελευταίες ημέρες σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σε διασωληνωμένους ,με 847 ασθενείς να δίνουν μάχη για τη ζωή τους ,ενώ 87 κατέληξαν.

1799 οι νέες λοιμώξεις στην Αττική ,σε σύνολο 3.789 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Εκτόξευση κατά 171% παρουσίασε το ιικό φορτίο στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα ,ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τα self test μαθητών εκπαιδευτικών και υπαλλήλων Λυκείου.

Προβληματίζει την κυβέρνηση η έξαρση των κορονοπάρτι αλλά και των συναθροίσεων σε κεντρικές πλατείες πολλών δήμων

Στο Περιστέρι έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της οδού Βεάκη αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τον συγχρωτισμό που παρατηρείται τις βραδινές ώρες στην περιοχή.

Για βόμβες στην κοινωνική ειρήνη της πόλης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εν τω μεταξύ,

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα από55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

 

Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, περίπου ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε απόψε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Σε συνάντηση προς αποκλιμάκωση της έντασης ακόμη και στην εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς καλεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η κίνηση των 12 με την European Super League φαίνεται πως… κλυδωνίζεται.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το εγχείρημα, ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα