back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ανάσταση στις 9:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου προτείνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Οι ιεράρχες εισηγούνται επίσης τη χρονική μετάθεση όλων των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας κατά μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 6:30 από την Κυριακή των Βαϊων έως τη Μ. Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. τη Μ. Πέμπτη και στις 6:00 το απόγευμα τη Μ. Παρασκευή, με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Τις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιηθεί το πώς θα γίνει φέτος η Περιφορά του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διαπεριφερειακών μετακινήσεων – εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Αλλαγή στρατηγικής ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι “το ιδιότυπο lock down που έχει επιβάλει η κυβέρνηση καταρρέει καθημερινά στα μέσα μεταφοράς”. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να πάρει θέση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης. Παράλληλα, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση στη Βουλή, ζητεί να θεσμοθετηθεί η συστηματική δημοσιοποίηση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει κυβερνητική εμπλοκή στο έργο και τις αποφάσεις της Επιτροπής.

“Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για το Πάσχα και στη συνέχεια το Μαξίμου πιέζει τους ειδικούς να επικυρώσουν τα τετελεσμένα”, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου, με την Αττική να βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη τροχιά, γεγονός που θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες και στα κρούσματα. Παράλληλα, τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τα self test μαθητών εκπαιδευτικών και υπαλλήλων Λυκείου.

Εντός της ημέρας οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, του οποίου η χρήση έχει “παγώσει” μετά από 6 περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ, σε γυναίκες 18 έως 48 ετών. Στη χώρα μας, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν σήμερα τα 2,5 εκ. Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα από 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακoύ και rapid test για τον κορονοϊό, προς 10 ευρώ, πωλούσε γυναίκα 31 ετών από τη Γεωργία, σε γυναίκες που εργάζονταν ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία. Όπως ομολόγησε, είχε διαθέσει τουλάχιστον 50 τέτοιες βεβαιώσεις. Συνελήφθησαν και 2 αλλοδαπές, οι οποίες είχαν προμηθευτεί πλαστές βεβαιώσεις και επιχείρησαν να εισέλθουν σε νοσοκομείο ως συνοδοί ασθενών.

Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητών στην ενόργανη γυμναστική, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 76χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τον 48χρονο γιο του στο Κορωπί. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε για να σώσει τον άλλο του γιο, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του. Όπως φέρεται να είπε, υπήρχαν συνεχείς εντάσεις μέσα στο σπίτι λόγω της εξάρτησης του θύματος από το αλκοόλ.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του, αφέθηκε ο 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 25χρονης που διανύει τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Δεν επετράπη σήμερα σε ομάδα γιατρών να επισκεφθούν τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, στο νοσοκομείο της φυλακής όπου νοσηλεύεται. Παράλληλα, οι αρχές της Μόσχας δεν έδωσαν την έγκρισή τους για την αυριανή συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ναβάλνι. Ο 44χρονος Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: “Ρωγμές” παρατηρούνται στο μέτωπο των 12 συλλόγων που ανακοίνωσαν την κλειστή Λίγκα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

“Με την κίνηση 12 πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα