back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκη Αραμπατζή: Ο Αθήνα 9.84 στηρίζει τον Πολιτισμό

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα απόψε, στις εννέα το βράδυ, στον Αθήνα 9,84 της πρώτης ραδιοφωνικής θεατρικής παράστασης που μετά από χρόνια “ανεβαίνει” στα ερτζιανά, στο πλαίσιο του project που αυτοχρηματοδότησε ο δημοτικός σταθμός της πόλης για την στήριξη του Πολιτισμού.

Στο project θα εργαστούν συνολικά 133 συγγραφείς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων, όπως τόνισε, ενημερώνοντας, λίγο νωρίτερα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του Αθήνα 9.84 και δημοτική σύμβουλος.

“Είναι ένα project που ξεκινήσαμε χθες. Κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στις εννέα το βράδυ, έως τα μέσα Ιουνίου, ο Αθήνα 9.84, στηρίζοντας τον κλάδο του Πολιτισμού διοργανώνει ραδιοφωνικές συναυλίες, με συνδυασμό ήχου και εικόνας που θα προβάλλεται μέσω του καναλιού μας στο youtube και του site μας καθώς και ραδιοφωνικό θέατρο μετά από πάρα πολύ καιρό” ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

“Όλο το πρότζεκτ” εξήγησε “γίνεται με αυτοχρηματοδότηση δηλαδή με την εξοικονόμηση χρημάτων που κατάφερε ο Αήνα 9.84 από τη μείωση δαπανών που έκανε πέρσι. Αποφασίσαμε ομόφωνα, το διοικητικό συμβούλιο του Αθήνα 9.84, να στηρίξουμε τον πληττόμενο κλάδο του πολιτισμού, δίνοντας μία πνοή σε ηθοποιούς και τραγουδιστές, μουσικούς, τεχνικούς.

Θα εργαστούν 133 άνθρωποι και συγκεκριμένα 10 συγγραφείς, 10 σκηνοθέτες, 40 ηθοποιοί, 33 τραγουδιστές, 40 τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων ηχολήπτες, φωτιστές, βοηθοί παραγωγής”.

Παράλληλα, η Νίκη Αραμπατζή σημείωσε ότι όλο το παραγόμενο ραδιοφωνικό προϊόν, το οποίο θα είναι πρωτότυπο, θα είναι του Αθήνα 9.84 για κάθε θέαση ακρόαση και εκμετάλλευση.

Επίσης, η πρόεδρος του Αθήνα 9.84 σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο πολιτισμός είναι προσβάσιμος στα άτομα με αναπηρία.

“Όταν θα ακούμε κάθε Δευτέρα το ραδιοφωνικό θέατρο, ταυτόχρονα θα υπάρχει διερμηνεία και ειδικός υποτιτλισμός στο site μας για τα βαρήκοα άτομα και τους κωφούς. Και αυτό είναι ένα ακόμη credit” ανέφερε η κ. Νίκη Αραμπατζή και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παρακολουθήσουν, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να στηρίξουν το συγκεκριμένο project.

 

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα