back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική η αύξηση στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 837 διασωληνωμένους ασθενείς covid-19.

Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί είναι 67 ανεβάζοντας τον αριθμό σε 9397 από την αρχή της πανδημίας. Από τα 2411 σημερινά κρούσματα τα 1.169 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 299 στη Θεσσαλονίκη.

Εκδόθηκε η Κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση των self test που θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενώ προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Αναλυτικά για τους κλάδους των εργαζομένων που πρέπει να κάνουν self test στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr.

50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γέμισαν με τα απορρίμματα που περισυνέλλεξαν τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στην συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων που έγινε τα ξημερώματα μετά το υπαίθριο κορωνοπάρτυ που οργανώθηκε. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Το πάγωμα των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, αποφάσισαν οι αρμόδιοι, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την εμφάνιση σπάνιων θρομβο-εμβολών. Οι συστάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Ανοίγει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away, ενώ επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση self-test για εργαζόμενους και εξεταζόμενους.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι θα μπορούν να πληρώνουν ιδιοκτήτες οχημάτων παίρνοντας πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει στην εφορία. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 στην κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε σήμερα, λίγο μετά τις οκτώ το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Νισύρου.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντοκαίικα Σάμου σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και η Τοπική αυτοδιοίκηση

Το Ηνωμένο Βασίλειο τήρησε ενός λεπτού σιγή την ώρα που η Βασιλική οικογένεια προσερχόταν στην τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη και την ελληνική σημαία. Μετά την τελετή το φέρετρο κατήλθε στην Βασιλική κρύπτη στο παρακκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στην νεκρώσιμη τελετή παρέστησαν μόνο 30 άτομα λόγω των κανόνων της πανδημίας.

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον “Αθήνα 9,84”, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, για τις 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που θα παρουσιάσει ο σταθμός μας ξεκινώντας από αύριο στις 9 το βράδυ όπου ο “Αθήνα 9,84” θα μεταδώσει την πρώτη συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Η συναυλία θα μεταδοθεί στους 98. 3 στα FM, στο κανάλι του σταθμού στο YouTube και στο site μας www.athina984.gr.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στην Τσεχία οι υπηρεσίες Πληροφοριών ταυτοποίησαν ως πράκτορες των υπηρεσιών κατασκοπείας της Μόσχα 18 μέλη του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα, δήλωσε ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιαν Χάματσεκ. Οι 18 Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από την χώρα

Στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικώντας με 2-0 σετ τον Άγγλο Ντάνιελ Έβανς. Αύριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον πρώτο μεγάλο του τίτλο. Θα αντιμετωπίσει το Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

ΟΦΗ- Ατρόμητος, 1-1

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Η 4η αγωνιστική των play out ολοκληρώνεται αύριο στις 7.30 με τον αγώνα Λαμία – Λάρισα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα