back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βραζιλία: Στα πρόθυρα κατάρρευσης τα νοσοκομεία – Έκκληση για φάρμακα και οξυγόνο

Διαβάστε επίσης

Η Βραζιλία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία και με άλλες χώρες για να εξασφαλίσει τα επείγοντα φάρμακα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαρσέλου Κεϊρόγκα. Παράλληλα, τα νοσοκομεία, όπως πρόσθεσε, αγωνίζονται επίσης να εξασφαλίσουν αρκετό οξυγόνο.

Με τις κλίνες στις ΜΕΘ να βρίσκονται κοντά ή στα όρια των δυνατοτήτων τους σε όλη τη χώρα, τα νοσοκομεία συχνά υποχρεούνται να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πολλές φορές στερούνται εξοπλισμού ή επαγγελματικών γνώσεων.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στις ΜΕΘ», δήλωσε στο Reuters ο Αουρέο ντο Κάρμο Φίλιο, εντατικολόγος στο Ρίο. «Η χρήση μηχανική υποστήριξης χωρίς αναισθησία είναι κακή πρακτική…ο ασθενής υποβάλλεται σε μια μορφή βασανιστηρίου», είπε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo μετέδωσε την Τετάρτη ότι σε ένα νοσοκομείο του Ρίο ασθενείς διασωληνώνονταν χωρίς αναισθητικό, αλλά δεμένοι στα κρεβάτια τους.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει συνολικά 361.884 θανάτους από covid-19, μόνο οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους και 13.673.507 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφερε ότι η «αποτυχημένη διαχείριση» της Βραζιλίας έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή που θα μπορούσε να επιδεινωθεί και άλλο.

Περισσότεροι Βραζιλιάνοι πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο με την μεγαλύτερη αυτή χώρα της Νότιας Αμερικής να έχει καταγράψει χθες άλλους 3.560 θανάτους.

Ο Μπολσονάρου είναι αντίθετος στα λοκντάουν και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες εκδηλώσεις όπου πολλές φορές έχει εμφανιστεί χωρίς μάσκα. Μόλις πρόσφατα παραδέχτηκε ότι τα εμβόλια συνιστούν πιθανή λύση της υγειονομικής κρίσης. Τα νοσοκομεία της Βραζιλίας δίνουν μάχη για να αντεπεξέλθουν.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάουλο έχουν αμφότερα σημάνει συναγερμό για ελλείψεις σε αναισθητικά φάρμακα και ο υπουργός Υγείας του Σάο Πάουλο ανακοίνωσε ότι οι δυνατότητες της πόλης να φροντίσει τους σοβαρά νοσούντες από COVID-19 βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα