back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας και online

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακή αυλαία έναρξης για το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας

Το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας είναι μια πρωτοβουλία που χρησιμοποιεί τις τεχνικές τσίρκου για την προώθηση του ταλέντου, των τεχνών, της ομαδικότητας, και της αυτοπειθαρχίας σε νέους ελληνικής, μεταναστευτικής και προσφυγικής καταγωγής.

Το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας (Social Circus Athens) υλοποιείται από το Πολιτιστικό Κέντρου Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA, με στόχο την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ ντόπιων και προσφύγων στις περιοχές του Κεραμεικού, του Κολωνού, του Μεταξουργείου, αλλά και ευρύτερα.

Η διαδικτυακή έναρξη της δράσης πραγματοποιείται με ένα διαδικτυακό live εργαστήριο την Κυριακή 18 Απριλίου  στις 12.00.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και σήμερα υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα του co-Athens», θα πει στον Αθήνα 9.84, η Νατάσα Χαντά – Μάρτιν μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA. «Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται διαδικτυακά και έτσι υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερους συμμετέχοντες και εκτός των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε. Θα γίνονται βιντεομαθήματα για  ζογκλερικά, ακροβατικά, σχετικά με τον ρυθμό με το σώμα, κατασκευή ζογκλερικών παιχνιδιών από ευτελή υλικά, και πολλά άλλα. Στο τέλος Μαΐου, και εφόσον έχουν επιτραπεί οι συγκεντρώσεις, θα γίνει δια ζώσης μάθημα και παρουσίαση».

Τι είναι το κοινωνικό τσίρκο

«Το κίνημα αυτό του κοινωνικού τσίρκου έχει να κάνει με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ομαδικότητα, την πειθαρχία αλλά και την ψυχαγωγία σε νέους και ειδικά σε νέους που είναι εκτός της  mainstream κοινωνίας. Τα εργαλεία του κοινωνικού τσίρκου έχουν χρησιμοποιηθεί για την ένταξη και την ομαδοποίηση των ανθρώπων σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης αλλά και της Αφρικής και Νότιας Αμερικής, όπου έχει αναδειχθεί  ότι νέοι σε ευάλωτη κατάσταση επαναφέρουν τη σωματική και ψυχική τους ισορροπία με τεχνικές τσίρκου και παράλληλα καλλιεργούν νέες δεξιότητες, οι οποίες τους προσφέρουν μια διέξοδο και έναν επαγγελματικό προσανατολισμό στον χώρο του θεάματος. Αυτό είναι που προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε στις γειτονιές της Αθήνας, επίσης έχουμε πάει και σε δομές προσφύγων και μεταναστών ενώ στα σχέδιά μας είναι η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιοχές και σε άλλες ηλικίες ή πληθυσμιακές ομάδες», επισημαίνει η κα Χαντά – Μάρτιν.

Που απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται διαδικτυακά σε όλες τις ηλικίες, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ηλικίες 12-18 ετών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν στοιχεία στη δουλειά τους με τα παιδιά (κλόουν -εμψυχωτές- ηθοποιοί-παιδαγωγοί) αλλά και φορείς με ασυνόδευτα ανήλικα ή/και παιδιά προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας ή δομές.

Με την εγγραφή του, κάθε συμμετέχων θα έχει πρόσβαση στα βίντεο-μαθήματα και στις διαδικτυακές συναντήσεις.
Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  στο [email protected]

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/Zz96bQtstMNCrmJ49

Το Social Circus Athens αποτελεί μέρος του co-Athens, που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα