back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Τσολιά: Αντιμετωπίζουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μοναδική διέξοδος από την πανδημία, ο εμβολιασμός

Διαβάστε επίσης

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουμε συγκεκριμένα εμβόλια και μοναδική διέξοδο απ την πανδημία αποτελεί ο εμβολιασμός» το μήνυμα της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρίας Τσολιά, μέσω του Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στον Μιχάλη Λεάνη εξέφρασε την ελπίδα «να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το ποσοστό εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-65, που κινείται μόλις στο 50%, καθώς παραμένει ανοικτή η σχετική πλατφόρμα, λέγοντας μάλιστα πως έχει παρατηρηθεί αύξησή του με την πάροδο του χρόνου τόσο για τη συγκεκριμένη ομάδα, όσο και για προηγούμενες που είχαν κληθεί.» Επέστησε μάλιστα την προσοχή τους «στον υψηλότατο κίνδυνο που διατρέχουν, σε περίπτωση που νοσήσουν.»

*Σε ερώτηση για την ανησυχία της κοινής γνώμης σε σχέση με την ασφάλεια του εμβολίου της ΑstraZeneka, έκανε λόγο «για πολύ χαμηλή συχνότητα ανεπιθύμητων συμβάντων.»

Όπως παρατήρησε «Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ο κίνδυνος θανάτου από το κορονοϊό για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι πολύ υψηλός (510 άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού), ενώ από τις παρενέργειες του εμβολίου μόλις 1,5 στο εκατομμύριο. Ο κίνδυνος να αποβιώσει κάποιος λόγω του ιού είναι 300 με 400 φορές μεγαλύτερος από ότι λόγω επιπλοκών από το εμβόλιο.
Εφόσον τα ζυγίσει κανείς, θα αντιληφθεί πως θα πρέπει να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε εμβόλιο είναι διαθέσιμο, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, για τη δική του ασφάλεια.»

*Απευθύνοντας έκκληση να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουμε συγκεκριμένα εμβόλια, όχι απεριόριστα όλων των κατηγοριών και μοναδική διέξοδο από την πανδημία, αποτελεί ο εμβολιασμός. Η επόμενη ηλικιακή κατηγορία από 55-60 ετών, διατρέχει κίνδυνο θνησιμότητας 287 άτομα ανά εκατομμύριο.»

*Τέλος, για το εμβόλιο της johnson & johnson, ανέφερε ότι αναμένεται η απόφαση των διεθνών οργανισμών, βάσει των δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα