back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τη διακοπή χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson θα ζητήσουν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, λόγω περιστατικών θρομβώσεων σε 6 γυναίκες, από 18 έως 48 ετών, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους – μία γυναί και κατέληξε, μία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο φορείς θα εξετάσουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου ενδεχομένως να υπάρξουν περιορισμοί στη χρήση του. Σαν συνέπεια, η εταιρεία προληπτικώς αναβάλλει τις αποστολές των σκευασμάτων της στην Ευρώπη.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το γερμανικό υπουργείο Υγείας, μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου της Johnson & Johnson, παραπέμποντας στο Ινστιτούτο “Πάουλ Έρλιχ”, το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για το θέμα. Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση της Βαυαρίας να συνεχίσει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ.

Στο μεταξύ, Ιταλοί και Ρώσοι επιστήμονες θα μελετήσουν τον συνδυασμό του ρωσικού Sputnik-V με τα εμβόλια των AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

Στις 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων για μαθητές Λυκείου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Στις 24 Απριλίου η ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα. Πιθανό το Πάσχα στο χωριό, υπό την προϋπόθεση της επάρκειας των ατομικών τεστ. Πιθανότατα την Τρίτη του Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Στις 14 Μαϊου ανοίγει ο τουρισμός. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

“Σήμερα ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας”, τόνισε σε συνέντευξή της, στον Real fm η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι οι πολίτες αισθάνονται σιγουριά από τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ενδυναμώνοντάς το.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την πανδημία παρουσιάζει στις 6:00 το απόγευμα ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

“Δεν θα προέβλεπα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πιστωτική γραμμή όταν λήξει το πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ”, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ, σε συνέντευξή του στο “Money Review”.

Από μεθαύριο Πέμπτη θα διατεθούν τα δωρεάν ατομικά τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στο λιανεμπόριο, στην ανοιχτή εστίαση, στις τραπεζικές συναλλαγές και τη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η διάθεση των ατομικών τεστ στα φαρμακεία, σε πρώτη φάση για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε σχολεία, και τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης για εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ με ευθύνη της κυβέρνησης έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Α9.84. Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, “από τον Ιούλιο του 2019, οπότε κυκλοφορούσαν 850 λεωφορεία, φτάσαμε σήμερα μετά και τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ να κυκλοφορούν 1.200 με 1.250 λεωφορεία, δηλαδή μία αύξηση 50%. Αν προστεθούν και τα 300 λεωφορεία που προμηθευόμαστε με leasing, τότε μιλάμε για διπλασιασμό του στόλου”. Επεσήμανε, επίσης, ότι θα υπάρξει διαγωνισμός για την προμήθεια 800 ακόμα λεωφορείων νέας τεχνολογίας, η παράδοση των οποίων προσδιορίζεται στις αρχές του 2022. Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε πως τα ημερήσια δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000 και σε αυτά θα προστεθούν 3.500 ακόμα δρομολόγια, όταν θα μπουν στην κυκλοφορία και τα 300 νέα λεωφορεία με leasing.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Νέος συναγερμός στο Παρίσι: ένα παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο Σεν Ντενί, προάστιο του Παρισιού, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ένας άνδρας πυροβόλησε εναντίον ενός οχήματος, όπου ήταν ένας άλλος άνδρας και η 10χρονη κόρη του, η οποία τραυματίστηκε από τις σφαίρες.

Ως “σημαντική και αναγκαία” περιέγραψε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ την αλλαγή της νομοθεσίας στη χώρα της περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα. Αιτιολογώντας την βασική αλλαγή, η οποία προβλέπει ότι ενεργοποιείται αυτομάτως το “φρένο έκτακτης ανάγκης”, όταν τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, η κ. Μέρκελ δήλωσε σε δραματικούς τόνους ότι “η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα ήταν πολύ αργά εάν περιμέναμε να γεμίσουν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ”.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα