back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονική ζωή. Με σημαντικό όπλο τα self tests, που θα επεκταθούν σε λιανεμπόριο και μεταφορές η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για το πως και πότε θα γίνει το άνοιγμα όλων των σχολείων, των καταστημάτων, της εστίασης, αλλά και των οργανωμένων παραλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων αλλά μόνο για μαθητές Λυκείου. Στις 24 Απριλίου αναμένεται ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα. Πιθανό το Πάσχα στο χωριό, αρκεί να υπάρχει ικανός αριθμός self tests για όσους θέλουν να φύγουν για την επαρχία. Σε ότι αφορά την εστίαση όλα συγκλίνουν πως θα ανοίξει αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ με επικρατέστερη ημέρα την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ, αλλά μόνο μερικώς και σε εξωτερικούς χώρους.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» , είπε για την εστίαση προσθέτοντας ότι ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού που θα ανοίξει στις 14 Μαΐου.

Από μεθαύριο Πέμπτη θα διατεθούν τα δωρεάν σελφ τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στο λιανεμπόριο, στην ανοιχτή εστίαση, στις τραπεζικές συναλλαγές και τη δικαιοσύνη είπε μιλώντας νωρίτερα στο Open ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετριτης.

«Είμαστε υπερ των σελφ τεστ και στο λιανεμπόριο. Θα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Θα δηλώνεται σε σχετική πλατφόρμα και όποιος δεν το κάνει θα έχει πρόστιμο», επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Να τηρούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στις παιδικές χαρές ζητά από τους δημάρχους με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς το τελευταίο διάστημα όπως επισημαίνει έχει παρατηρηθεί μεγάλη προσέλευση πολιτών στους ανοικτούς χώρους. Ειδικότερα σύμφωνα με τα μέτρα, επιτρέπονται οι επισκέψεις και η παραμονή ομάδων μέχρι τριών ατόμων ή οικογενειών. Για κάθε άτομο προβλέπονται 10 τ.μ. του κάθε υπαίθριου χώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα ενώ τη διαδικασία θα ενισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην Πάτρα μεταβαίνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιήσει τελική αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας (16.30), στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ).

Σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid test έως τις 3 μμ. στον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα» και στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Εκτός πληρωμών παρέμειναν περισσότεροι από 13.000 κληρονόμοι συνταξιούχων κατά την καταβολή των αναδρομικών για τις μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιούνιου 2015–Μαΐου 2016. Το τι συνέβη και το πως θα λάβουν τα αναδρομικά θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος .

Σε ισχύ από χθες στην Αθήνα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21αν βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα