back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού από μαθητές για μαθητές 

Διαβάστε επίσης

Μια εικονική επιχείρηση με στόχο την προσφορά βοήθειας σε μαθητές Λυκείου, που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τη σχολή στην οποία επιθυμούν να εισαχθούν ή την καριέρα την οποία θέλουν να ακολουθήσουν, δημιούργησαν οι μαθητές Λυκείου, της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής.

Η εικονική start-up επιχείρηση με την επωνυμία Gr8 Tomorrow, αφορά στην δημιουργία μια σχετικής ιστοσελίδας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων).

Ο σκοπός

Σκοπός τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να συμβάλουν ως νέοι, στη δημιουργία μιας παιδείας απαλλαγμένης από απαρχαιωμένες πρακτικές, εκσυγχρονισμένη και ολόπλευρη.

«Με αυτή την εικονική επιχείρηση θα συμμετάσχει η ομάδα μας, η οποία αποτελείται από 15 μαθητές και μαθήτριες, στο διαγωνισμό για το Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) στις 17 Απριλίου», λέει στον Αθήνα 9.84, η Φαίη Μαλλά, μαθήτρια Β’ Λυκείου της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. «Πιστεύω πως η δημιουργία μιας τέτοιας ιστοσελίδας όπως η Gr8 Tomorrow, έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα για συμβουλευτική υποστήριξη των μαθητών στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού».

Η ιστοσελίδα Gr8 Tomorrow

Η ιστοσελίδα περιέχει αναλυτικές περιγραφές των τμημάτων των 6 πιο γνωστών πανεπιστημίων της Αθήνας κατευθύνοντας έτσι, τους μαθητές. Περιέχει επίσης επαγγελματικές προοπτικές ανά τμήμα αλλά και ανά κλάδο ευρύτερα, καθώς και ενδεικτικούς μισθούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Παράλληλα έχουμε συνεργαστεί με βιβλιοπωλεία της Αθήνας, τα οποία προσφέρουν σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές έκπτωση 15% σε κάθε αγορά τους», συμπληρώνει η Φαίη Μαλλά, «και με την συνεργασία μας με την εταιρεία Ariston Psychometrics προσφέρουμε, επίσης σε μειωμένες τιμές, τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθησιακό και ψυχομετρικό τεστ»

Δείτε το video παρουσίασης της εικονικής επιχείρησης των παιδιών

Διαγωνισμός Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 – JA Greece

Το JΑ Greece σας προσκαλεί στον πρωτότυπο VIRTUAL & LIVE Διαγωνισμό Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021, καθώς για πρώτη φορά ψηφίζει και το κοινό. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 από τις 11:00 έως τις 15:00, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Η νικήτρια ομάδα θα ανακοινωθεί στο Virtual & Live Εvent στις 17 Απριλίου και θα λάβει ως έπαθλο απευθείας πρόκριση στις 10 καλύτερες Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις για να διαγωνισθεί στο Μεγάλο Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021», το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Δείτε τα promo video και ψηφίστε εδώ. Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 3 μαθητικές «επιχειρήσεις».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα