back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε Βέλγιο και Γαλλία έφθασε σήμερα το μονοδοσικό εμβόλιο έναντι του COVID 19 της Johnson & Johnson που άρχισε να παραδίδεται στις χώρες της ΕΕ. Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκ. δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκ. το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Επίτροπο Βιομηχανίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκ. δόσεις, εκ των οποίων οι 960.000 αναμένονται τον Ιούνιο.

Ξεκινά το πρώτο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το ποσοστό της ανοσίας της αγέλης ανέρχεται σε 73,4%. Επαναλειτουργούν από σήμερα λιανικό εμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπαίθριες παμπ, υπαίθρια εστιατόρια, γυμναστήρια, ζωολογικοί κήποι, θεματικά πάρκα, βιβλιοθήκες, σχολές οδηγών. Έως και έξι άτομα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους.

Την επέκταση του μέτρου των ατομικών τεστ στο τέλος της εβδομάδας και στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές και εκείνους που μεταφέρουν φαγητό, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως, μάλιστα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αυτήν την εβδομάδα θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζομένους. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένο το ξεκίνημα των self test στα σχολεία, καθώς, όπως είπε, εντοπίστηκαν 613 μαθητές και καθηγητές, ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, άσκησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ζήτησε από την κυβέρνηση την αναστολή της εφαρμογής του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ που, όπως είπε, αφήνει εκτός 25.000 μαθητές. Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, εμβολιασμούς των καθηγητών, άμεση οργάνωση της αραίωσης των τμημάτων και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και τη μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια φέτος, ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πολύτιμη συνδρομή για τη σωστή διενέργεια των self tests θα βρουν οι πολίτες στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, που ενισχύει τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες ιατρικής φροντίδας που συνεπάγεται η πανδημία. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων, των κέντρων αισθητικής, αλλά και των εμπορικών κέντρων την μεθεπόμενη εβδομάδα και εφόσον επιβεβαιωθεί πτωτική τάση των κρουσμάτων, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα φθάνουν στη Ρόδο 189 Ολλανδοί τουρίστες, που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες, γνωστή και ως κατηγορία Β (καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.) Οι ευπαθείς της ομάδας Β που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ οι ανήκοντες στην ηλικιακή ομάδα 31-59 θα εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Πρόταση δημιουργίας γραφείου ενημέρωσης για συγγενείς ασθενών με κορονοιό, υπέβαλλαν προς τον υπουργό Υγείας,19 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής,με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης από σήμερα στην Αθήνα.

Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή, νομοσχεδίου ενός άρθρου, που θα αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα, θα προταθεί η κατάργηση της προϋπόθεσης παραμονής 2 ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος. “Με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει με 200 ψήφους. Καλούμε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την κατάργηση των περιορισμών”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

“Μικροπολιτικά παιγνίδια” του υπ. Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, βλέπει η Κουμουνδούρου, με τον Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, να προκρίνει “μικρές βελτιώσεις του προηγούμενου νομοθετήματος, αλλά όχι ανατροπή του”. Υπέρ των αλλαγών τάσσεται το ΚΙΝΑΛ. Για “πολιτικά παιγνίδια των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με τους απόδημους” κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας θα παρουσιάσει αύριο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος τη ΕΣΗΕΑ. Η Ενυ Μαγιάση, εργάστηκε στην ΥΕΝΕΔ, στην εφημερίδα “Βραδυνή”, στο MEGA, στον Ελεύθερο Τύπου και στον Αθήνα 9.84, ως υπεύθυνη του δικαστικού ρεπορτάζ. Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη, 14 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, από το Κοιμητήριο Βύρωνα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: O Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ιράν δεν εγκατέλειψε πότε τις προσπάθειες να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι το Ισραήλ δε θα επιτρέψει στην Τεχεράνη την ανάπτυξή τους.

Και ο καιρός: Aραιές νεφώσεις αύριο στην Αττικη κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Ανεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα