back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

35 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε η μέθοδος των self test, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη.

Η πλατφόρμα self-testing.gov.gr για τη δήλωση των αποτελεσμάτων είναι από σήμερα διαθέσιμη. Τα λύκεια ανοίγουν αύριο μετά από απουσία 5 μηνών. Απαραίτητο το αρνητικό self test για την προσέλευση στα σχολεία τόσο από μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ θα επιδεικνύεται για την προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη και του δεύτερου την Πέμπτη.

Στην περιοχή του Αγίου Παύλου βρέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας απολύμανσης στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. Ενόψει και της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων της πόλης, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας εστίασαν στην απολύμανση και τον σχολαστικό καθαρισμό χώρων και πολυσύχναστων σημείων που βρίσκονται περιμετρικά των σχολικών μονάδων της περιοχής, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Όπως γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες: “Κυριακή με απολύμανση και καθαριότητα σε όλη την περιοχή του Αγίου Παύλου και παράλληλα, ολοκληρώνουμε τις απολυμάνσεις στα σχολεία μας, για να ανοίξουν αύριο με ασφάλεια”.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί, και όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αν τηρηθούν οι παραδόσεις του 2ου τριμήνου, στις αρχές Ιουνίου θα έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται οι 40άρηδες. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να χτιστεί το τοίχος ανοσίας, τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, ειδικά στους ηλικιωμένους, να το κάνουν.

Ανοίγει από αύριο το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης αντιδρώντας στο μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιφέρεια.

Την αναστολή πώλησης βιομηχανικών προϊόντων από τις λαϊκές αγορές της Κοζάνης από αύριο και έως ότου επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην Καλλίφυτο Δράμας, αυτή την ώρα, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός την Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, ύστερα από καρτέρι θανάτου που του είχαν στήσει άγνωστοι.Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βλέπουν τη μεθοδολογία οργανωμένου εγκλήματος με προμελέτη και σχεδιασμό πίσω από την δολοφονία και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από ιδιωτικές κάμερες καταστημάτων και κατοικιών και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ: Αυτή την ώρα παίζουν: Άρης – ΑΕΚ. Πέντε και τέταρτο: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ και στις επτά και μισή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα