back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει σε υψηλά επιδημιολογικά φορτία η Αττική με 1350 από τα 2801 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 391 καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και 83 στην Αχαΐα. 75 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 8833 από την αρχή της πανδημίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται από σήμερα Σάββατο έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά ο οικισμός Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι μετά από έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων πέντε ημερών

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αφού αναμένεται βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων για την covid-19 στον πληθυσμό.

Αυτό εκφράστηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, την οποία συγκάλεσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ωστόσο οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης οργανώνουν για τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή, έξω από τα δημαρχεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Σιάτιστας.

Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Στην Αχαΐα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τους καταναλωτές και εντός καταστήματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόνο με την μέθοδο της παράδοσης εκτός.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με απαραίτητο το self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις σχολικές δομές.

Πιστεύω ότι τα self tests “θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί σε φαρμακείο στην Καλλιθέα, όπου συνόδευσε την κόρη του, Δάφνη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προμηθευτεί self-test . “Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι “Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ” και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα.

Ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στο μεταξύ σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής για τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες του κατάφεραν δυο βολές στο κεφάλι προκειμένου να είναι σίγουροι για το θάνατό του. Συνολικά δέχτηκε 10 σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο 73χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης που νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας μετά από καρδιακή προσβολή. Ο Ιωάννης Αγγελικούσης, ήταν από τους σημαντικότερους εφοπλιστές . Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 584 πλοία άνω των 1.000 τόνων, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία του ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 21,5% του ελληνικού νηολογίου και το 40% με βάση τη χωρητικότητα του στόλου.

“Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε, σήμερα, έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο.”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το θάνατο του Γιάννη Αγγελικούση.

Πέθανε επίσης σε ηλικία 96 ετών σήμερα το πρωί ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης. Ο άνθρωπος ο οποίος είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο . Πρόκειται για το νεότερο βετεράνο του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά του νησιού Ιάβα της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, δύο να τραυματιστούν σοβαρά και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια σε αρκετές πόλεις, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας .

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

Βόλος – Παναιτωλικός, 3-1

Απόλλων Σμύρνης- ΟΦΗ 0-0

Ατρόμητος – Λάρισα. 0-0 STO 35′

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα