back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακά εργαστήρια κόμικς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά

Διαβάστε επίσης

Δύο διαδικτυακά εργαστήρια για παιδιά διοργανώνουν το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και η «Οργάνωση Γη» στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens. Εργαστήρι κόμικς με τον Soloup για παιδιά 9 – 12 ετών από τη σχεδία και εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Μικροί Αγρότες στην Πόλη» από την «Οργάνωση Γη» για παιδιά από 7 – 11 ετών.

Εργαστήρι κόμικς με τον Soloup

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» προσκαλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν σε εργαστήριο κόμικς με θέμα τον αθλητισμό, την Παρασκευή 16 Απριλίου και την Παρασκευή 7 Μαΐου (17:30 – 19:30).

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να μυηθούν στον δημιουργικό κόσμο των κόμικς και να ολοκληρώσουν το δικό τους κόμικ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 – 12 ετών που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κόμικς, αλλά και σε εκείνα που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο κόμικ.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup) – σκιτσογράφος, γελοιογράφος

Κάθε εργαστήριο θα έχει διαφορετικούς συμμετέχοντες με ελεύθερη συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2130231220 ή στο [email protected] 

«Μικροί Αγρότες στην Πόλη»

Η «Οργάνωση Γη» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών να συμμετάσχουν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τη βιολογική γεωργία, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens, την Τετάρτη 14 Απριλίου (18:30 – 19:30).Το εργαστήριο  θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να κάνουν μια διαδικτυακή αλλά εξίσου υπέροχη βόλτα στο βιολογικό λαχανόκηπο στο «Κέντρο της Γης». Θα ανακαλύψουν τί φυτά καλλιεργεί ο κηπουρός αυτή την εποχή και ποιές είναι οι καθημερινές εργασίες σ’ ένα αγρόκτημα. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα μέρη των φυτών και θα γνωρίσουν τις λειτουργίες τους, καθώς επίσης θα κατανοήσουν έννοιες όπως η βιολογική γεωργία και η εποχικότητα.

Τέλος, θα φυτέψουν σπόρους σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια! Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν τα υλικά για το κατ’οίκον φύτεμα σπόρων.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Νικολέττα Καρυστινού, συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Οργάνωσης Γη».

Για δηλώσεις συμμετοχής, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο 210-2388275 (ώρες επικοινωνίας 10:00-14:00). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 12 Απριλίου.

Sport for Athens

To Sport for Athens, είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι δράσεις αποτελούν μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα