back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Υπό δοκιμασία καθημερινά οι εφημερίες των νοσοκομείων, καθώς οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι εκατοντάδες και η κάλυψη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκεται στο 100%.

Στα όριά τους βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ την ίδια ώρα χαμηλή είναι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας για εθελοντική προσφορά.

Μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”. Διαμηνύει ότι εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχει, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνει.

Η τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με τους προέδρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των ιατρικών συλλόγων της χώρας δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το απόγευμα είχαν δηλώσει διαθέσιμοι μόλις 57 ιατροί από τους 200 που χρειάζεται το ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται υπό τη μεγαλύτερη δοκιμασία του από την εκκίνηση της πανδημίας.

Με την παρουσία πιστών, βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν, η Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και ανώτατο όριο πιστών τους 20, στους μητροπολιτικούς ναούς. Την Θεία Λειτουργία θα παρακολουθήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Οι γυναίκες αξίζουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους” τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, καλώντας όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν. “Βαθιά απογοήτευση” εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέλ Μπορέλ, δηλώνοντας αδυναμία να κατανοήσει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από τη Σύμβαση, “που φέρει ακόμα και το όνομα της Κωνσταντινούπολης”.

Αφιερωμένο στις Παγκόσμιες Ημέρες Ποίησης και κατά του Ρατσισμού το σημερινό πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9,84. Ο σταθμός της πόλης, φιλοξενεί σε όλες τις εκπομπές του ανθρώπους που σχετίζονται με τη λογοτεχνία και ειδικότερα με την ποίηση και άλλους που βίωσαν ή μάχονται κατά της ρατσιστικής βίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των Play Out: Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα 0-2. Βόλος-ΟΦΗ 0-0. Παναιτωλικός-Λαμία 0-3 και Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0.

Για την 1η αγωνιστική των Play Off σήμερα παίζουν: Στις 3: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός. Πέντε και τέταρτο: Ολυμπιακός – Άρης και στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα