back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συρεγγέλα: Η πανδημία διόγκωσε τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες

Διαβάστε επίσης

To υπό προώθηση νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις λήψης αποφάσεων, ενώ περιλαμβάνει δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας», υπογράμμισε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στη 65η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για την συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή.

«Η πανδημία του κορονοϊού διόγκωσε τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες σε πολλούς τομείς της ζωής και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιστραφεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον τομέα της ισότητας των φύλων. Οφείλουμε τώρα όλα τα κράτη μέλη να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας, να αναλάβουμε δράσεις και να μοιραστούμε καλές πρακτικές», ανέφερε η κ. Συρεγγέλα.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει σειρά από μέτρα που ενδυναμώνουν τις γυναίκες να ασχοληθούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, καταπολεμούν κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, σέβονται τη διαφορετικότητα και αντιμετωπίζουν τη βία και κακοποίηση κατά των γυναικών.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα