back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες – Σχηματίστηκε δικογραφία για πέντε αδικήματα

Διαβάστε επίσης

Στην δικαιοσύνη, για πέντε αδικήματα, παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες χτες, κατά την διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο νεαρός που καταγράφεται στα βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής που ήταν παρόντες με τα κινητά τους τηλέφωνα, να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εν τω μεταξύ, ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για τα χθεσινά γεγονότα ζήτησε ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Την ίδια ώρα τον έντονο αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΔΣΑ για τις χθεσινές σκηνές βίας, με τον ΓΓ του, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι και οι 11 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι από χτες το βράδυ με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους. Με βάση την δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για: βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα