back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αρ. Πελώνη: Στόχος να ανοίξουν λιανεμπόριο, γυμνάσια και λύκεια πριν από το τέλος Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως εκτίμησε προχωρώντας και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να μιλάμε τον Απρίλιο για μία άλλη φάση όπου θα μπορέσει να ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και αργότερα, να μπορέσει να ανοίξει σταδιακά και ο τουρισμός.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, η κ. Πελώνη τόνισε ότι εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19, ενώ δεδομένων των αυξημένων παραλαβών εμβολίων εντός του Απριλίου εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Για τη Νέα Σμύρνη

«Οι εικόνες ήταν ενοχλητικές για όλους. Θα υπάρξει διερεύνηση και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη σε όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Νέα Σμύρνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και πλατείες νεοαγανακτισμένων- όπως είπε- όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να συστήσει ο ίδιος με τον λόγο του την τήρηση των μέτρων αντί να αναζητά σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας», πρόσθεσε η κ. Πελώνη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναγνώρισε πάντως την κόπωση της κοινωνίας και έκανε λόγο για τις «τελευταίες δύσκολες ημέρες», ζητώντας να κάνουμε όλοι «μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα