back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Προχωρά στην κατεδάφιση ερειπωμένου κτίσματος επιλύοντας πρόβλημα δεκαετιών

Διαβάστε επίσης

Ένα πρόβλημα δεκαετιών θα επιλύσει εντός του Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων με την κατεδάφιση ερειπωμένου σπιτιού στη Ριζούπολη δίπλα στο 22 Λύκειο που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής.

Με την κατεδάφιση του κτίσματος στην συμβολή των οδών Κρώμνης και Λάρνεως, η δημοτική αρχή ικανοποιεί ένα αίτημα 30 χρόνων των κατοίκων της Ριζούπολης. Για την κατεδάφιση και την ορθή ρυμοτόμηση του σημείου είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Έχει εκδοθεί η σχετική άδεια κατεδάφισης και μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί», ανέφερε στον Αθήνα 984 ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών Γεώργιος Αποστολόπουλος

Το θέμα ανέδειξε ο Σύλλογος «Πολίτες της Ριζούπολης» ο οποίος δίνει αγώνα για να ρυμοτομηθεί σωστά η συγκεκριμένη συνοικία της Αθήνας.

«Το κτίσμα βρίσκεται εκτός της οικοδομικής γραμμής. Μέσα στο δρόμο. Συνορεύει άμεσα με το 22o Λύκειο και εκατοντάδες μαθητές περνούν καθημερινά δίπλα του με κίνδυνο να καταπλακωθούν», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Αθανασάκης.

Οι κάτοικοι υπέβαλαν το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της 5ης Δημοτικής Κοινότητα Αθήνας Αδαμόπουλο Διονύσιο, ο οποίος το κοινοποίησε στο δήμο προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία.

Τα μέλη του συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολη» σε πρόσφατη ανακοίνωση τους αναφερόμενοι στο συγκεκριμένο κτίσμα σημείωναν ότι «το ερείπιο μειώνει απότομα το πλάτος της οδού Κρώμνης στο μισό. Δεδομένου ότι δίπλα του ακριβώς βρίσκεται η κεντρική είσοδος του σχολείου, το καταρρέον κτίσμα δυσχεραίνει πολύ τη διέλευση οχημάτων και πεζών από και προς το Λύκειο. Επίσης, επειδή το οδόστρωμα στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι ημιτελές, τα οχήματα αναγκάζονται να περνούν πάνω από ένα βαθύ χαντάκι που τους προκαλεί ζημιές και εκνευρισμό σε οδηγούς και διερχόμενους πεζούς. Το χαντάκι αυτό αποτελεί τη συνέχεια της κοίτης προϋπάρχοντος χειμάρρου ο οποίος όταν βρέχει κατεβάζει όλα τα όμβρια ύδατα. Τι θα συμβεί αν, για κάποιο λόγο (σεισμός, φωτιά ή κάτι άλλο) το σχολείο πρέπει να εκκενωθεί άμεσα;».

Διανύουμε την τρίτη δεκαετία, σημειώνει ο Σύλλογος και μετά τη σύνταξη της πράξης αναλογισμού που θα προωθούσε την κατεδάφιση του ερειπίου και τη ρυμοτόμηση της Κρώμνης. Σε μία από τις επισκέψεις αντιπροσωπειών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην πολεοδομία του Δήμου μας ειπώθηκε ότι «το ζήτημα είναι ώριμο, το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση».

Φαίνεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής ότι η «πολιτική βούληση» βρέθηκε και η κατεδάφιση θα προχωρήσει άμεσα.

Τα μέλη του συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολη» δίνουν και πολλά χρόνια «μάχες» για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τα ερειπωμένα κτίσματα που όπως σημειώνουν συναγωνίζονται σε αριθμό τα κατοικήσιμα. «Ο Σύλλογός μας δίνει καθημερινό αγώνα για να απαλλαγούμε από τέτοιους κινδύνους και να ρυμοτομηθεί σωστά η συνοικία μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα