back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση και μικροσυμπλοκή σημειώθηκε νωρίτερα, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν, ομάδα περίπου 30 ατόμων, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που διενεργούσε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων επιδημιολογικής επιτήρησης. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Έγιναν οχτώ προσαγωγές.

Υπό ασφυκτική πίεση παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική. Tο τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν 293 ασθενείς κορωνοϊού, (οι 276 στη χθες τη νύχτα) ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Στα ύψη η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την διαφαινόμενη επικράτηση των μεταλλάξεων που δημιουργούν συρροές κρουσμάτων. Το 90% αγγίζει η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ.

Συνεχίζεται η μετακίνηση ασθενών από το Σισμανόγλειο το οποίο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για περιστατικά covid. ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν έχουν ενταχθεί πλήρως και συνεπικουρούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη νοσηλεία non covid ασθενών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών με ιδιωτικά θεραπευτήρια, άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας Βασίλης Κικίλιας.

‘’Υποδειγματική’’ την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική πολιτεία.. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς Έχει πετύχει ‘’ένα μικρό θαύμα’’ το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαβεβαίωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας – εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, ώστε να μη χαθεί το ευρωπαϊκό και το ελληνικό καλοκαίρι».

Έως τις 16 Μαρτίου παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού. Στις 22 Μαρτίου νέες αποφάσεις για τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια εξωτερικού.

Σε ισχύ είναι και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 7 το απόγευμα. Οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών συνεχίζονται.

Με αφορμή το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του πολυ-ισοβίτη απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της μιλά για φασιστική λογική θρασύδειλων δραστών που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες άφησαν οριστικά και αμετάκλητα πίσω τους. Και επαναλάβει: ‘’η Δημοκρατία δεν εκδικείται.. Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς’’..

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά και κουβέρτες, παραδόθηκαν στα σεισμόπληκτα χωριά της Ελασσόνας.

Πιθανότατα την Τρίτη θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων 50 τμ για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους. Οι εργασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι εργασίες αποχέτευσης, στους χώρους που θα εγκατασταθεί ο προσωρινός καταυλισμός, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας. σημειώνει ο κύριος Μπακογιάννης.

Ένα ισλαμικό χαμάμ του 12ου αιώνα, εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, με σχεδόν ανέπαφες τοιχογραφίες, αποκαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης ενός Bar στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Το bar στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1923, κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – Λαμία: 3 – 0 τελικό

Σε λίγα λεπτά: Παναιτωλικός – Βόλος

Στις 19:30 ΠΑΟΚ – Άρης.

Καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 12,3 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα