back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, όταν νταλίκα εξετράπη της πορείας της και έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη μεσαία και τη δεξιά λωρίδα, καθώς και στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού.

Στο κόκκινο βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για κενή κλίνη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Περισσότερα από 3.200 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην επικράτεια, καθημερινά καταγράφονται 330 εισαγωγές, ενώ στα νοσοκομεία της Αττικής οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες στο 90%.

“Η συνεργασία Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική” τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησαν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος.

Στην εκτίμηση ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φθάνει τους 570 ασθενείς, προχώρησε ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Στέργιος Λογοθετίδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τη Μαρία Παύλου.

Σε ισχύ είναι και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 7 το απόγευμα, ενώ αυστηροί θα είναι και πάλι οι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η μετακίνηση.

Παρατείνονται οι περιορισμοί για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19. Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, παρατείνονται οι περιορισμοί μετακινήσεων, έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου, ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού συνεχίζονται οι περιορισμοί έως την Δευτέρα, 22 Μαρτίου.

Την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες των κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας. Οι πρώτοι οικίσκοι του υπουργείου Εσωτερικών, 50 τμ έκαστος, αναμένεται να φθάσουν στα πληγέντα χωριά εντός της εβδομάδας, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι εργασίες υποδομής στους χώρους που θα τοποθετηθούν, δηλαδή για ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και αποχέτευση. Στην περιοχή του Δαμασίου έφθασαν από χθες τα πρώτα τροχόσπιτα και αναμένονται οι μεγαλύτεροι οικίσκοι.

Η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας. σημειώνει ο κύριος Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Αυτή την ώρα: Ολυμπιακός – Λαμία.

16:45 Παναιτωλικός – Βόλος και

στις 19:30 ΠΑΟΚ – Άρης.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα