back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Το πολύ υψηλό ιικό φορτίο σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις -παλιές και νέες- δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 41 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη με τον κορωνοϊο52 Ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η Αττική παραμένει πρωταθλήτρια της πανδημίας. Το Σάββατο κατέγραψε 1153 από τα συνολικά 2301 νέα κρούσματα. Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης αγγίζει το 90%. Στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται ήδη τα νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν επιπλέον κλίνες του ιδιωτικού τομέα εάν παραστεί ανάγκη. Δωρεάν test ανίχνευσης κορωνοϊου θα πραγματοποιηθούν το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.Υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και τον ΙΣΑ Rapid test θα πραγματοποιούνται και στο Πεδίον του Άρεως.

Στη Ρόδο με αφορμή τη συμπλήρωση των 79ων χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σήμερα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Νέα δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών, ταρακούνησε το απόγευμα του Σαββάτου την Ελασσόνα. Αλπινιστές, με ειδικό εξοπλισμό, ανέλαβαν να θρυμματίσουν τεράστιο βράχο 10 τόνων, ο οποίος είχε αποκολληθεί από το λόφο Βίγλα, και απειλούσε το χωριό Δαμάσι.

Και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι αυτοψίες των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Μέχρι χθες ως ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ είχαν χαρακτηριστεί 898 κατοικίες και 21 επαγγελματικοί χώροι. ‘’Κίτρινα’’ κρίθηκαν 30 από τα 46 δημόσια κτίρια που ελέγχθηκαν, σε Λάρισα, Ελασσόνα, Τύρναβο, και Φαρκαδόνα.

37 τροχόσπιτα έχουν ήδη φτάσει στις πληγείσες περιοχές.. Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επαρκής αριθμός οικίσκων για την φιλοξενία όλων των αστέγων στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Συνεχής είναι η τροφοδοσία με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επιστήμονες ψυχικής υγείας έχουν σπεύσει στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι για την υποστήριξη των κατοίκων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στον Κάλαμο Ωρωπού. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε την ψήφιση από την Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1,9 τρις δολαρίων, το οποίο όπως είπε το έχει απεγνωσμένα ανάγκη η χώρα για να εξέλθει από την κρίση της πανδημίας. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι εντός του Μαρτίου θα αρχίσει να καταβάλλεται η πληρωμή 1400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Η 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με τα παιχνίδια:

Στις 03.00 Ολυμπιακός – Λαμία

Στις 05.15 Παναιτωλικός – Βόλος

Στις 7.30 ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ

Στα σκορ του Σαββάτου

ΟΦΗ-Λάρισα: 2 – 3

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 1 – 0

Με καλύτερο άλμα στα 14.39 μ. η Βούλα Παπαχρήστου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον ημιτελικό του Ρότερνταμ, από τον 23χρονο Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ωστόσο εξασφαλίζει την άνοδό τους στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται την Δευτέρα.

Και ο καιρός…

Στην Αττική σήμερα νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 13,9 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα