back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν για μια ακόμα μέρα οι αριθμοί της πανδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΥΔΥ 2301 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 1.153 στην Αττική. Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορούν πλέον στην βρετανική μετάλλαξη. 41 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο και συνολικά 6705 από την αρχή της πανδημίας. Σήμερα 452 Ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία στην Αττική, παρά το γεγονός ότι καθημερινά προστίθενται κλίνες ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης αγγίζει το 90%. Περιστατικά non covid ασθενών μεταφέρονται στα νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν.

Η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για έναν μήνα, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ειδικών.

Για τραγική και παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ξεκινά αυτή την ώρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δωρεάν test ανίχνευσης κορωνοϊου θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Το παρών θα δώσουν στις 11 η ώρα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τους δύο βασικούς και σταθερούς πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: την αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την προσήλωση στις πολυμερείς συνεργασίες υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την παρέμβασή του στη Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας του London School of Economics με θέμα: «Ελλάδα 2021: Αναστοχάζοντας το χθες, διαμορφώνοντας το αύριο»

37 τροχόσπιτα έφτασαν σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας. Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επαρκής αριθμός οικίσκων για την φιλοξενία όλων των αστέγων στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Στους προσωρινούς καταυλισμούς προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, καθώς και τα έργα αποχέτευσης. Συνεχής είναι η τροφοδοσία με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επιστήμονες ψυχικής υγείας έχουν σπεύσει στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι για την υποστήριξη των κατοίκων. Το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού συζητήθηκαν και προτεραιοποιήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ζάρκο, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και στελεχών της αυτοδιοίκησης

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων, εξάμηνη φορολογική απαλλαγή καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κατοίκων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μείνουν για αρκετό διάστημα εκτός των σπιτιών τους.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στον Κάλαμο Ωρωπού. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές διαβεβαιώνουν οι αρχές.

Στη Γερμανία, με τον ρυθμό των εμβολιασμών να παραμένει πολύ αργός και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το παρατεταμένο Lock down να εντείνεται, το Βερολίνο θέτει σε εφαρμογή νέο σχέδιο μαζικών Rapit test. Έτσι από εβδομάδα κάθε Γερμανός πολίτης θα δικαιούται ένα δωρεάν test ανά εβδομάδα. Την ίδια ώρα ανάρπαστα σε πωλήσεις γίνονται τα kit ανίχνευσης κορωνοϊου για οικιακή χρήση που διαθέτουν σε ιδιώτες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Πωλούνται σε σετ των 5 και το κόστος τους κυμαίνεται γύρω στα 25 ευρώ. Οι αρχές ωστόσο προειδοποιούν για την μειωμένη αξιοπιστία αυτών των οικιακής χρήσης test.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΟΦΗ-Λάρισα: 2 – 3 τελικό

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1 λίγο πριν τη λήξη

Σε λίγη ώρα: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 15,5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα