back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Από τις 7 αντί για τις 6 το απόγευμα, που ίσχυε έως σήμερα, θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, από αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα κλείσουν, το αργότερο, στις 6 και μισή.

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής με κατειλημμένες σχεδόν όλες τις κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας της ευρείας διασποράς του κορονοϊού που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βρετανική μετάλλαξη. Η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για έναν μήνα, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ειδικών.

Αυξητική παραμένει η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εντατικοί παραμένουν οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες, Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 75.085 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.875 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών (και πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τη Μαρία Παύλου, εκτίμησε ότι τα ρήγματα της περιοχής, δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό των 6,2 με 6,3 Ρίχτερ, επομένως όπως είπε, με τις προηγούμενες δονήσεις, πιάσαμε την οροφή της δυναμικής.

Στο μεταξύ από τα 841 σπίτια που ελέγχθηκαν, τα 520 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ ακατάλληλοι κρίθηκαν 12 από 22 επαγγελματικούς χώρους. Στην περιοχή μεταφέρονται τροχόσπιτα από το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός κοντέινερς. Επίσης συνεχίζεται η τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων λειτουργεί στην περιοχή του Δαμασίου, ενώ ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται στο Μεσοχώρι, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες, που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τους μετασεισμούς.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 3 ΟΦΗ-Λάρισα, Πέντε και τέταρτο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης και στις 7 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Τον Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει στις 4 το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για τον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα