back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Από τις 7 αντί για τις 6 το απόγευμα, που ίσχυε έως σήμερα, θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, από αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα κλείσουν, το αργότερο, ως τις 6 και μισή.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται από σήμερα η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Αναστέλλεται η ένταξη της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στο βαθύ κόκκινο, λόγω των ισχυρών σεισμών.

Υπό τη μεγάλη πίεση, που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με κατεπείγον έγγραφό του, το Υπουργείο Υγείας, ζητά ενημέρωση από τις ιδιωτικές κλινικές, πόσες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μπορούν να διαθέσουν, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.057 στην Αττική. Τριάντα δύο άνθρωποι υπέκυψαν σε επιπλοκές του ιού, ενώ 451 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου, σταδιακά, να ανοίξει η αγορά και η κοινωνία, δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, δήλωσε πως επιθυμία είναι να ανοίξει με τη φυσική παρουσία των πελατών αλλά με αυστηρούς Όρους και έλεγχο της κινητικότητας. Ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο κοστίζει στην οικονομία 1,5 δισ. ευρώ.

520 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Ακατάλληλοι προς χρήση και 12 επαγγελματικοί χώροι. Συνολικά μέχρι τώρα, έχουν γίνει 941μία αυτοψίες.

Για περιορισμένες ζημιές, σε σχέση με το μέγεθος και το εστιακό βάθος των σεισμών, μίλησε ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Παναγιώτης Καρύδης. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 , κατά κύριο λόγο, επλήγησαν οι παλαιές κατασκευές.

Σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων, με δύο ψυχολόγους και έναν ψυχίατρο, λειτουργεί στην περιοχή του Δαμασίου ενώ ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Μεσοχώρι, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τους ισχυρούς μετασεισμούς.

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ιστορική η συνάντηση που έχει σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος με τον κορυφαίο ιερωμένο του σιιτικού ισλάμ, τον Μεγάλο Αγιατολάχ αλ Σιστάνι, στην κατοικία του Σιστάνι, στη Νατζάφ, του νοτίου Ιράκ. “Οι χριστιανοί του Ιράκ πρέπει να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια και να απολαμβάνουν όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο Σιστάνι στον πάπα Φραγκίσκο .

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ. Ο αγώνας αρχίζει στις 4 το απόγευμα.

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 3 παίζουν ΟΦΗ-Λάρισα, στις 5 και τέταρτο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης και στις 7 και μισή ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 15 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα