back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μεγάλη πίεση του σύστημα Υγείας μετά την συνεχή αύξηση που παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο, παρά τα αυξημένα μέτρα. 

Το Υπουργείο Υγείας, με κατ’ επείγον έγγραφό του, ζητά μέχρι τις 8 το βράδυ, ενημέρωση από τις ιδιωτικές κλινικές, πόσες κλίνες ΜΕΘ μπορούν να διαθέσουν, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας. 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.057 στην Αττική. Τριάντα δύο άνθρωποι υπέκυψαν σε επιπλοκές του ιού, ενώ 451 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εισέρχονται από σήμερα η Φωκίδα και δήμος Ανωγείων. Αναστέλλεται η ένταξη της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στο βαθύ κόκκινο, λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού. 

Παράταση μίας ώρας παίρνει από αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα αρχίζει στις 7, αντί για τις 6 το απόγευμα.  

520 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Ακατάλληλοι προς χρήση και 12 επαγγελματικοί χώροι. Συνολικά μέχρι τώρα, έχουν γίνει 941μία αυτοψίες.  

Για περιορισμένες ζημιές, σε σχέση με το μέγεθος και το εστιακό βάθος των σεισμών, μίλησε ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Παναγιώτης Καρύδης. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, κατά κύριο λόγο, επλήγησαν οι παλαιάς κατασκευές. 

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  

Την απόλυτη αντίθεσή τους στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζητά από την πολιτεία “να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του Κουφοντίνα” εκφράζουν 92 δικαστικοί λειτουργοί, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.  Χθες οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας προχώρησαν σε ανάνηψη του πολυισοβίτη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.   

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 14 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε χθες η αστυνομία, κατά τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα 

Στη Γερμανία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 9.557 τις προηγούμενες 24 ώρες, πλησιάζοντας πλέον τα 2,5 εκατομμύρια. Άλλοι 300 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να προσεγγίζει τους 72.000 νεκρούς. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου να παρατείνει για δύο μήνες την φύλαξη του κτιριακού συγκροτήματός από μέλη της Εθνοφρουράς, η οποία την έχει αναλάβει μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου. Τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, είχε μιλήσει για απειλές από εξτρεμιστικές οργανώσεις, ότι θα εμποδίσουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει την ομιλία του, ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου. Η ημερομηνία της ομιλίας του νέου προέδρου, δεν έχει ακόμη αναγγελθεί. 

Στην αθλητική επικαιρότητα

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο κλειστό στίβου της Πολωνίας.  

Τον Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει σήμερα στον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς 

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα