back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αυξητική παραμένει η τάση του επιδημιολογικού φορτίου, παρά τα αυξημένα μέτρα, με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει πλέον το 4%.

Υπό νοσηλεία βρίσκονται περισσότερα από 3.200 άτομα σε όλη τη χώρα, ενώ καταγράφονται καθημερινά 330 εισαγωγές ασθενών. Η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Covid στην Αττική αγγίζει το 87%, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διασωληνώθηκαν 196 ασθενείς. Ο μέσος όρος εισαγωγών στο Λεκανοπέδιο, είναι περίπου 200 ασθενείς την ημέρα, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές έφτασαν τις 1.600.

Το Υπουργείο Υγείας, με κατ’ επείγον έγγραφό του, ζητά μέχρι τις 8 το βράδυ, ενημέρωση από τις ιδιωτικές κλινικές, πόσες κλίνες ΜΕΘ μπορούν να διαθέσουν, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.057 στην Αττική. Τριάντα δύο άνθρωποι υπέκυψαν σε επιπλοκές του ιού, ενώ 451 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εισέρχονται από σήμερα η Φωκίδα και δήμος Ανωγείων. Αναστέλλεται η ένταξη της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στο βαθύ κόκκινο, λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού.

Παράταση μίας ώρας παίρνει από αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα αρχίζει στις 7, αντί για τις 6 το απόγευμα.

520 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Ακατάλληλοι προς χρήση και 12 επαγγελματικοί χώροι. Συνολικά μέχρι τώρα, έχουν γίνει 941μία αυτοψίες.

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Να απορριφθεί ως “νόμω αβάσιμη” η προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Χθες οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας προχώρησαν σε ανάνηψη του πολυισοβίτη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

Την απόλυτη αντίθεσή τους στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζητά από την πολιτεία “να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του Κουφοντίνα” εκφράζουν 92 δικαστικοί λειτουργοί, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 14 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε χθες η αστυνομία, κατά τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο” τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, ανεπίσημων συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο κλειστό στίβου της Πολωνίας.

Τον Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει σήμερα στον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα