back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζει τους ειδικούς η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε μόλις μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στις 26 Φεβρουαρίου, είχαμε 12.000 κρούσματα, ενώ σήμερα 16.500. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περίπου 200 άτομα που θα χρειαστεί να διασωληνωθούν και να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”.

Το σύστημα Υγείας στην Αττική συνεχίζει να πιέζεται και οι επόμενες 10 με 15 μέρες είναι κρίσιμες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215, κρούσματα εκ των οποίων 1.057 στην Αττική και 247 στη Θεσσαλονίκη.
32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές, 451 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε Φωκίδα και δήμο Ανωγείων, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ζητά με κατ’ επείγον έγγραφο να ενημερωθεί από τις ιδιωτικές κλινικές για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ.

Εντός Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ευρήματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην κινεζική πόλη Ουχάν που αναζήτησε την προέλευση του κορωνοϊού.

 

Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Εως και σήμερα από τις 941 αυτοψίες μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 520 κατοικίες, ενώ ακατάλληλοι για χρήση 12 επαγγελματικοί χώροι. Σήμερα τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Χθες οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας προχώρησαν σε ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, σε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

 

«Μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου» μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε απόψε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

 

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 8.35μ στο κλειστό στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 94-79 του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 7 συνεχόμενες ήττες.

Τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει σήμερα στον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε με 2-1 σετ επίσης το Ρώσο Κάρεν Χασάνοφ και ανέβηκε στο Νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και από το βράδυ βόρειοι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα