back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κούβα: Πάνω από 800 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 3 θάνατοι σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 807 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 336 νεκρούς επί συνόλου 53.308 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως σημείωσε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σε σχέση με την προηγουμένη (–107), «βρισκόμαστε σε ‘πλατό’ τις τελευταίες 15 ημέρες» και «δεν καταγράφουμε σταθερή μείωση» των μολύνσεων, για την οποία απαιτείται «ενεργή και υπεύθυνη συμβολή από όλο τον πληθυσμό».

Τα 805 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Η Αβάνα, επίκεντρο της πανδημίας, κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις, ακολουθούμενη από την επαρχία Μαγιαμπέκε (δυτικά) και την επαρχία Καμαγουέι (κεντρικά), διευκρίνισε ο κ. Ντουράν.

Από τον Ιανουάριο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων.

Κουβανοί επιστήμονες εργάζονται το τρέχον διάστημα πάνω σε τέσσερα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κλινικών δοκιμών. Η κυβέρνηση θέλει να ανοσοποιηθούν 11,2 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός, μέσα στο τρέχον έτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα