back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γρηγόρης Λέτσιος: Κάναμε το χρέος μας, την ώρα που έπρεπε

Διαβάστε επίσης

 

«Κάναμε το χρέος μας, την ώρα που έπρεπε» τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο Γρηγόρης Λέτσιος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, ο οποίος κατάφερε, με τη βοήθεια των δασκάλων, να οδηγήσουν τους 63 μαθητές έξω από το καταπονημένο από το μεγάλο σεισμό, κτίριο.

«Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κι εγώ ενεργήσαμε βάσει του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να βγούμε σώοι, χωρίς ούτε μία γρατζουνιά.
Στα δέκα χρόνια που είμαι διευθυντής, γίνονται τακτικά ασκήσεις για την αντιμετώπιση σεισμών, όπως προβλέπουν οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας, τις οποίες εφαρμόζουμε κατά γράμμα.» είπε ο κ Λέτσιος

Και επισήμανε ότι «Τα παιδιά ήταν εκπαιδευμένα, οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν και ήταν αυτό που μας έσωσε. Αλλά και το γεγονός ότι κρατήσαμε την ψυχραιμία μας.»

Όπως εξήγησε ο κ Λέτσιος «Οι ασκήσεις αυτές δεν γίνονται για τυπικούς λόγους. Πάντα λέω στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ότι μπορεί να μας σώσουν, όπως και συνέβη»

Όσο για το σχολείο, όπως υπογράμμισε ο εκπαιδευτικός «προς το παρόν, θα στεγαστεί σε χώρο που παραχώρησε το ΓΕΕΘΑ, στο στρατόπεδο “ΣΧΟΙΝΑ” στον Τύρναβο, σε απόσταση 12 χλμ από τον Τύρναβο.
Πρόκειται για είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές και ήταν κλειστό για χρόνια. Λόγω και της μετακίνησης που θα χρειαστεί για τη μετάβαση έως εκεί, τα παιδιά θα βρουν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τις δύσκολες εικόνες και το βαρύ κλίμα της περιοχής.
Πάντως, το παλιό μας σχολείο θα κατεδαφιστεί μέσα στην εβδομάδα και δεν γνωρίζω αν ακόμα είναι όρθιο μετά και τον χθεσινό, ισχυρό μετασεισμό.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα