back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς από τα 2.215 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.057 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική . 247 οι νέες λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη.

Καταγράφηκαν 32 νέοι θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 6.664 από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα ,ενώ 451 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

“Από αύριο στις 6 το πρωί η Φωκίδα και τα Ανώγεια στο Ρέθυμνο μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» ” ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,

Παράλληλα για την περιφέρεια της Λάρισας, τα μέτρα αναστέλλονται ,λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες την περιοχή.

Την υιοθέτηση νομοθετικής πρότασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» ,στις 17 Μαρτίου προαναγγέλλει με επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

“Προσβλέπουμε από την Κομισιόν να ασκήσει πίεση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021″ τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

“Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε νοσοκομεία covid “ επισήμανε ο πρόεδρος οτυ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , επισκεπτόμενος το Θριάσιο ,κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στα πληγέντα κτήρια από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

520 σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα ,ενώ ξεκίνησε από το Υπουργείο , η μεταφορά οικίσκων και τροχόσπιτων για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων. Τις σεισμόπλήκτες περιοχές θα επικεσκεφθεί αύριο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού ,διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η Εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου ,με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Την απόλυτη αντίθεσή τους στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζουν 92 δικαστικοί λειτουργοί, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση ζητούσε από την πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του Κουφοντίνα.

Νωρίτερα οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησαν
σε ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Για «παρελκυστική τακτική» με την οποία δεν τους επιτρέπεται να επισκεφτούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κάνουν λόγο οι γιατροί της προσωπικής του επιλογής Θεόδωρος Ζδούκος και Κατερίνα Ντουζέπη.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό».

 

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα κατά τη διάρκεια νέας συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος στο Ιράκ ,υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας .

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου

13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα