back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών κινήθηκε η ελληνική οικονομία το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 8,2% και το δ΄ τρίμηνο στο 7,9% με το ΑΕΠ να υποχωρεί στα 168,5 δις ευρώ από 183,6 δισ. ευρώ το 2019.

“Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν ότι η Ελληνική Οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Μαζί με τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει”, σχολίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter.

Έκτακτη επιδότηση του κλάδου του λιανεμπορίου σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, οι οποίες την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε αυστηρή καραντίνα, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Θα δοθούν 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Στο μεταξύ, στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων, ζητώντας αποζημίωση για τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος από το παρατεταμένο lockdown διάρκειας 17 εβδομάδων.

Τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα των επιστημόνων για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελασσόνα, ο οποίος ακολούθησε τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ της Τετάρτης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες κηρύχθηκαν ο Δήμος Τυρνάβου, η ΔΕ Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Με το ποσό των 5.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Κλειστός από τις 4:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, λόγω νέας συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στις 6:00 το απόγευμα. Στο μεταξύ, η υγεία του πολυϊσοβίτη της 17 Ν, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, παρουσίασε επιδείνωση, καθώς εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Την ίδια ώρα, φαινόμενα προληπτικής λογοκρισίας στο facebook αναρτήσεων που αφορούν τον Κουφοντίνα καταγγέλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τη “μάχη” με τα μέτρα και τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού για να μην χαθεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό καλοκαίρι προέταξε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σχετική πρόταση στις 17 Μαρτίου, δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος από τον “Προμηθέα”, το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας ότι “το ελληνικό προσχέδιο κατά κοινή ομολογία είναι υπόδειγμα για πολλούς άλλους”.

“Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι “προσβλέπουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκήσει πίεση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021”.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση, από το Θριάσιο νοσοκομείο: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι “μετά το αποτυχημένο lockdown είναι ξανά δραματική η κατάσταση, οι ιδιωτικές κλινικές μένουν covid free, ενώ ασθενείς υποφέρουν γιατί ακυρώνονται χειρουργεία.

Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, η ομάδα του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του ιού σχεδιάζει να αποσύρει το πόρισμα που προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κίνα, καθώς αυξάνεται η ένταση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, ενώ, την ίδια ώρα, διεθνής ομάδα επιστημόνων ζητεί την πραγματοποίηση νέας έρευνας. Συγκεκριμένα, στην ανοικτή επιστολή τους οι 26 τονίζουν ότι η ομάδα του ΠΟΥ δεν είχε επαρκή πρόσβαση σε χώρους και στοιχεία ώστε να ερευνήσει την προέλευση του ιού, περιλαμβανομένου του ενδεχόμενου διαρροής του από εργαστήριο.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Προσωρινή απόφαση κατά του χαρακτηρισμού της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ως “ύποπτης υπόθεσης” για δεξιό εξτρεμισμό και, επομένως, κατά της παρακολούθησής της από τις μυστικές υπηρεσίες, εξέδωσε το Διοικητικό Δικαστήριο της Κολωνίας, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση διέρρευσε πρόωρα στον Τύπο με ευθύνη της Υπηρεσίας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρώσο Χασάνοφ για το τουρνουά τένις του Ρότερνταμ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Άνεμοι δυτικοί και βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα