back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Kαι δεύτερος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το πρωί από την Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος γνωστού ηθοποιού τον οποίο κατήγγειλε ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης ότι τον βίασε το 2006 όταν και οι δύο ήταν στην ηλικία των 22 ετών. Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί άμεσα να απολογηθεί ο κατηγορούμενος, καθώς η πράξη παραγράφεται τον Μάιο και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν τρέξει όλες οι αναγκαίες διαδικασίες.

Στη ματαίωση και φέτος των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στα γυμνάσια και λύκεια προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας με δεδομένο ότι για άλλη μία χρονιά τα σχολεία έχουν μείνει κλειστά για μεγάλη χρονική περίοδο.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», περιλαμβάνει και την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις γυμνασίων και λυκείων, πλην εκείνης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία θα παραταθούν ως το τέλος Ιουνίου.

Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω φοιτητικού συλλαλητηρίου στη μία στα Προπύλαια.

Έκτακτη επιδότηση του κλάδου του λιανεμπορίου σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, οι οποίες την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε αυστηρή καραντίνα, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη επερώτηση 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι η έκτακτη αυτή επιδότηση που θα αφορά περιοχές όπως η Ελευσίνα και η Κοζάνη, θα είναι 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων ζητώντας αποζημίωση για τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος από το παρατεταμένο lockdown διάρκειας 17 εβδομάδων. Μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι υπολογίζεται ότι είναι αντιμέτωποι με λουκέτα και απολύσεις καθώς πάνω από το 75% των επιχειρήσεων του κλάδου έχουν αναστείλει συμβάσεις εργασίας ενώ εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι στην εστίαση βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σήμερα, θα καταβληθούν περισσότερα από 260 εκατομμύρια ευρώ σε 611.618 δικαιούχους, οι οποίοι είτε βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Τη «μάχη» με τα μέτρα και τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για να μην χαθεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό καλοκαίρι προέταξε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση στις 17 Μαρτίου, ως ένα πρώτο βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος από τον “Προμηθέα”, το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, και αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας ότι “το ελληνικό προσχέδιο κατά κοινή ομολογία είναι υπόδειγμα για πολλούς άλλους”.

«Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι “προσβλέπουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκήσει πίεση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021».

“Πολιτική αφωνία” που “γεννά ερωτηματικά”, καταλογίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και ζητά από τον κ. Τσίπρα “μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές”.

Σε δήλωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες”.

Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως τις 18 Μαρτίου έθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών τον νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, που καταργεί την απλή αναλογική. Προβλέπει εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη με ποσοστό 43%, αύξηση της θητείας των αιρετών από 4 σε 5 χρόνια, και πλαφόν 3% για την είσοδο σε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.

Kαι ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα