back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε χθες το βράδυ την Θεσσαλία, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους ειδικούς. Σε λίγη ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον γ.γ. Πολιτικής προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

“Ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος της περιοχής. Τώρα όλα πάνε από την αρχή”, ανέφερε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας. Δεν απέκλεισε να σημειωθεί κι άλλη δόνηση ακόμη και του ίδιου μεγέθους.

Για έναν “σχεδόν δίδυμο σεισμό”, που όμως προέρχεται από το ίδιο ρήγμα, έκανε λόγο ο Κώστας Παπαζάχος

Χωρίς ρεύμα τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του Δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο.

Ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων στα Μετέωρα κοντά σε σπίτια.

Πολλά παλαιά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ υπάρχει καταπόνηση ακόμη και στα σύγχρονα κτίρια από την έντονη σεισμική ακολουθία, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας.
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρης Λέτσιος, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς έσωσε την ώρα του πρώτου μεγάλου σεισμού 63 παιδιά, είπε στο σταθμό μας ότι το κτίριο θα γκρεμιστεί εντός της εβδομάδας και τα μαθήματα θα συνεχιστούν σε χώρο που παραχώρησε το ΓΕΕΘΑ, σε στρατόπεδο στον Τύρναβο. Εξέφρασε την ελπίδα οι μαθητές να μπουν στο νέο τους σχολείο τον Σεπτέμβριο.

Επτά άμεσα μέτρα για τους σεισμόπληκτους στη Θεσσαλία ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών στεγαστική συνδρομή στο 80% του κόστους επισκευής των σπιτιών και επιδότηση ενοικίου. 600 ευρώ θα δοθούν από τους Δήμους σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια.

Αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Έφτασαν τους 449. Μεγάλος ο αριθμός και των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.219 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 1.051μια στην Αττική. 35 ασθενείς κατέληξαν.

Περίπου το 70% των κρουσμάτων στην Αττική όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει να κάνει με το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο. Αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων ο κ. Δημόπουλος είπε ότι οφείλεται στην κόπωση των πολιτών, η οποία οδηγεί στη μη τήρηση των μέτρων.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ξεκινούν έρευνα για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας Ρόναν Γκλιν.

Το ΝΑΤΟ οφείλει να κάνει τα πάντα ώστε να αποφύγει μια κλιμάκωση που θα μας επιστρέψει στη δεκαετία του ‘90, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανέφερε μιλώντας στο Κολλέγιο της Ευρώπης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Υπάρχουν προφανείς διαφορές, αλλά νομίζω πως το σημαντικό για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ΝΑΤΟ, ως πλατφόρμα για να περιορίσουμε τις διαφορές, να μειώσουμε την ένταση, να προλάβουμε μια κλιμάκωση», τόνισε.

Νέα μήνυση για το κακούργημα του βιασμού, το 2018, σε χρόνο που η καταγγελλόμενη πράξη παραμένει ποινικά «ενεργή» για τη Δικαιοσύνη, κατατέθηκε από ομογενή σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη .

Σήμερα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις και τα επιδόματα σε περισσότερους από 611.000 δικαιούχους, που είτε βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

«Μέχρι να συναντηθούμε ξανά», ονομάζεται η νέα ψηφιακή καμπάνια η οποία απευθύνεται σέ τουρίστες που αγαπούν την Αθήνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα