back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη απώλεια για το χώρο της μουσικής και του ραδιοφώνου. Έφυγε το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Θοδωρής Σαραντής, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς, και πρωτεργάτης στον Αθήνα 9.84 για τρεις δεκαετίες, ο οποίος έδωσε το στίγμα του με την πολυεπίπεδη μουσική του γνώση και εμπειρία, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκπομπών του ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες στο ξεκίνημα της πορείας τους, ανάμεσά τους ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Σε ασφυξία κινείται το σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, του λεκανοπεδίου φτάνει ακόμα και το 100%, ενώ συνολικά στο λεκανοπέδιο αγγίζει το 90%.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τουλάχιστον 40 νέες κλίνες για περιστατικά κορονοϊού, με τη μετατροπή κλινών για άλλα νοσήματα.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει ότι δεν θα μεταφέρονται πλέον στην πρωτεύουσα ασθενείς με κορονοϊό από Κόρινθο, Χαλκίδα, Λιβαδειά και Θήβα, με εξαίρεση τα περιστατικά που χρήζουν εντατικής.

Εκρηκτική, χαρακτήρισε την κατάσταση μέσω του Αθήνα 9.84 η παθολόγος στα επείγοντα περιστατικά Covid19 του νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Μαρία Αγρογιάννη. Όπως ανέφερε, τα τμήματα που μετατρέπονται σε μονάδες covid δεν μπορούν ήδη να λειτουργήσουν όπως πρέπει, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα ενημερώθηκαν με έγγραφο προς το νοσοκομείο ότι πρέπει να μετατραπούν κι άλλα τμήματα σε μονάδες για κορονοϊό.
Η κ. Αγρογιάννη προειδοποίησε ακόμη ότι υπάρχει διασπορά του ιού στους χώρους του νοσοκομείου και ζήτησε μεταξύ άλλων να αποφορτιστούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα στο 5.56% έφθασε ο δείκτης θετικότητας του ιού με όριο το 4%. 1.176 τα νέα κρούσματα. Τριάντα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των διασωλημένων εκτοξεύτηκε στους 406.

Την πεποίθηση ότι εντός του καλοκαιριού και ενδεχομένως εντός του Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας στη χώρα εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Οι ΗΠΑ πρέπει να επιμείνουν στην πρακτική της χορήγησης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna σε δύο δόσεις, τόνισε ο δρ. Άντονι Φάουτσι, στην Washington Post, προειδοποιώντας ότι οι καθυστερήσεις στη χορήγηση της δεύτερης δόσης δημιουργούν κινδύνους.

Εν τω μεταξυ νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των πολύ ηλικιωμένων δεν σώζει μόνο τις περισσότερες ζωές αλλά και τα περισσότερα μελλοντικά χρόνια ζωής.

Στην εισαγγελία για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα έφτασε πριν από λίγο ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος θα δώσει πρόσθετα στοιχεία των φακέλων που ήδη έχει παραδώσει για τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο Σωματείο περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης εγκαταλελειμμένου κτιρίου πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κτίριο στην οδό Φερών 52 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέσα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο 16 άτομα, ανάμεσά τους τοξικομανείς και μετανάστες. Αφού εκκενώθηκε το κτίριο, μονάδα του ΕΟΔΥ υπέβαλλε όσους βρίσκονταν μέσα σε rapid test. Όλοι τους ήταν αρνητικοί στον κορoναϊό.

Άρχισε η δίκη του πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι για τις «εξαναγκαστικές στειρώσεις» χιλιάδων γυναικών που ανήκαν στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της χώρας της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων που ανήκαν σε φυλές αυτοχθόνων, από το 1996 μέχρι το 2000.

Ο κ. Φουχιμόρι και τρεις πρώην υπουργοί Υγείας καθώς και άλλοι πρώην αξιωματούχοι διώκονται για την πρόκληση σοβαρών βλαβών «σοβαρών τραυματισμών και κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα