back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε απόλυτη εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εντείνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας .. Στα όρια τους βρίσκονται τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας, στα οποία παραχωρούνται άμεσα, ακόμη 70 κρεββάτια ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών covid. Συνολικά, θα ανέλθουν στις 340.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 1630 είναι οι νέες λοιμώξεις, από αυτές οι 815 στην Αττική. 379 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον 29 άνθρωποι έχασαν τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

‘’Αποκαρδιωτικά χαμηλό’’ ποσοστό συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καταγράφεται στις δημόσιες προνοιακές μονάδες, δεν ξεπερνά το 50% σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. ‘’Είναι ζήτημα ζωής’’ να δοθεί ‘’δεύτερη ευκαιρία’’ στους εργαζόμενους αυτών των δομών προκειμένου να εμβολιαστούν επισημαίνει με ανακοίνωση του πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε σήμερα η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία κρέμεται από μία κλωστή.. Όπως σημειώνει: «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν»

Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Οφείλει να βρει λύση ώστε να αποφευχθεί ο θάνατός του από απεργία πείνας. Να μην επιτρέψει να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος και αμετανόητος τρομοκράτης δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροή επαγγελματιών δολοφόνων. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους ” δηλώνει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του SKAI ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Σημειώνει ότι “ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει τη ζωή του στα χέρια του, ένα προνόμιο, ένα δικαίωμα το οποίο -όπως υπογραμμίζει ο κ Μπακογιάννης – αφαίρεσε από 11 ανθρώπους, τους οποίους δολοφόνησε εν ψυχρώ και πισώπλατα”.

Καταπέλτης για τον Δημήτρη Λιγνάδη το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών: Απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλλει ο προφυλακισμένος πλέον σκηνοθέτης, κάνοντας λόγο για ‘’ανεξέλεγκτη γενετήσια ορμή’’ και ‘’εμμονική παραφιλική δράση’’ Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση και αναφέρει ότι -πέραν των άλλων – προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών, προσέγγισε ανήλικους και άτομα νεαρής ηλικίας, πέραν των κατονομαζόμενων στην δικογραφία.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Έως τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Πόθεν έσχες.

Οι στρατεύσιμοι με την 2021 B΄ΕΣΣΟ καλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς από 16 έως 19 Μαρτίου. Σύμφωνα με διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από 8 έως 11 Μαρτίου 2021 πρέπει να παρουσιαστούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Στην αθλητική ενημέρωση και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα:

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: 2 – 1

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: 2 – 1

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τα παιχνίδια

Στις 03.00 Άρης – Ατρόμητος

Στις 05.15 Λάρισα – Παναιτωλικός και Λαμία – ΠΑΣ Γιάννενα

Στις 07.30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

10,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα