back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Για κρίσιμα και επάλληλα μέτωπα τα οποία αντιμετώπισε η χώρα τον τελευταίο χρόνο, μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κρούσμα μηδέν.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στα ΝΕΑ “Στην Ελλάδα, η μάχη κατά της πανδημίας έγινε πιο σύνθετη, καθώς αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία, αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ενδεχόμενο η αγορά να ανοίξει στις 16 Μαρτίου άφησε ανοικτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στο Mega για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, τόνισε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε» και εξέφρασε την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις.

Παρατείνονται έως τις 8 Μαρτίου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική μετά την αύξηση που σημειώνει το επιδημιολογικό φορτίο. Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία, όπως και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εισέρχονται σήμερα Λευκάδα, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτία, Σύρος, Σάμος, Ηράκλειο και Κορινθία, και οι Δήμοι Άρτας, Διδυμοτείχου, Λοκρών, και Αμφιλοχίας. Επικίνδυνα αυξητική τάση εμφανίζουν και οι δήμοι Βόλου και Λάρισας.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown, έως τις 8 Μαρτίου, στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος δεσμεύτηκε να απαντήσει.

Από τη Δευτέρα, οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.790 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 790 στην Αττική και τα 150 στη Θεσσαλονίκη. 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 6.439. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 371 ασθενείς.

11.534 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τη νόσο πλησιάζει τις 86 χιλιάδες.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν: Στις 5 και τέταρτο: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ και στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, οι προγραμματισμένοι αγώνες της Α1 Μπάσκετ: Προμηθέας- ΑΕΚ και Λαύριο- Κολοσσός Ρόδου.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα