back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προς παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία ή και δύο εβδομάδες – Μετά τις 7 Μαρτίου επαναξιολόγηση

Διαβάστε επίσης

Παράταση του lockdown στην Αττική κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα φέρονται να εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι στους εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας και την Κυβέρνηση,  λόγω της μη βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων της πίεσης  που ασκείται στις ΜΕΘ και των μεταλλάξεων.

Η κατάσταση των επιδημιολογικών δεικτών είναι τέτοια που καθιστούν επιβεβλημένη την παράταση έως τις 7 Μαρτίου και κατά πάσα πιθανότητα έως τις 14 ή 15 Μαρτίου δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενόψει της σημερινής ενημέρωσης η εισήγηση των λοιμωξιολόγων  αφορά στην παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Μαρτίου, με την προοπτική της αξιολόγησης της κατάστασης εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε άλλες περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται οι εμπειρογνώμονες του υπ Υγείας να εισηγηθούν την διατήρηση των ωραρίων απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης και για το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Προφανές  είναι  ότι κατά την εβδομάδα της παράτασης δεν θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο και θα  θα πάρει παράταση και η έναρξη λειτουργίας του νέου 5ψήφιου SMS 13032 για τις αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο ηλεκτρονικά και δεν θα επιστρέψουν click away και click in shop.

Η πίεση στις μονάδες υγείας του λεκανοπεδίου παραμένει σταθερά αυξημένη ενώ σταδιακή αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών. Τα δυο αυτά στοιχεία σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις στελεχών του κορονοϊού που εντοπίζονται στη χώρα μας καθορίζουν την στρατηγική ανάσχεσης της επιδημίας

 

 

Χθες ανακοινώθηκαν 1.784 νέα κρούσματα της COVID-19 και 39 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι σε ΜΕΘ 367 ασθενείς. Από τα νέα κρούσματα τα 880 εντοπίστηκαν στην Αττική. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα των Αθηνών όπου πλέον καταγράφονται περισσότερα από 30 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ημερησίως. Σταθεροποίηση αλλά σε υψηλά επίπεδα παρατηρείται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 183 νέα κρούσματα, στην Αχαΐα 103, 42 στο Ηράκλειο, 41 στη Λάρισα και 31 στην Κορινθία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες εντοπίστηκαν επιπλέον 242 στελέχη με μεταλλάξεις εκ των οποίων τα 226 αφορούν στο βρετανικό στέλεχος και 12 στο νοτιοαφρικανικό.

Στην Ελλάδα  έχουν συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 990 δείγματα θετικά στο βρετανικό στέλεχος στη χώρα μας σε 34 περιφερειακές ενότητες, και 27 στο νοτιοαφρικανικό.

Οι ειδικοί του δικτύου ανακοίνωσαν και τον εντοπισμό ενός κρούσματος με τη μετάλλαξη Lineage A.23.1 που εντοπίστηκε στο πλαίσιο μεγάλης επιδημίας στην Ουγκάντα . Πρόκειατι περιστατικό που καταγράφηκε  στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

 

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα