back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Yπ. Τουρισμού Σερβίας: Δεν υπεγράφη με την Ελλάδα μνημόνιο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι όροι

Διαβάστε επίσης

Η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας με νέα δήλωσή της διευκρινίζει ότι δεν υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης με την Ελλάδα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπογραφή του.

Η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς επανήλθε σήμερα στο θέμα που απασχόλησε την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και αφορά το καθεστώς εισόδου των Σέρβων στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Τατιάνα Μάτιτς με νέα της δήλωση, που δημοσιεύτηκε υπό την μορφή ανακοινωθέντος, διευκρινίζει: «το μνημόνιο που θα καθορίσει τους όρους εισόδου ταξιδιωτών από την Σερβία προς την Ελλάδα, και από την Ελλάδα προς τη Σερβία κατά την προσεχή θερινή περίοδο, δεν έχει υπογραφεί, αλλά αναμένεται να εναρμονιστεί και να υπογραφεί όταν εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις που συζητήθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση μου με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη».

Παράλληλα στη δήλωση της η Τάτιανα Μάτιτς συμπληρώνει ότι «αυτές οι προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και ένα επιτυχημένο σχέδιο εμβολιασμού, καθώς και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που θα καθοριστούν στο άμεσο μέλλον».

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας επισημαίνει ότι «το κείμενο του μνημονίου, πριν από την υπογραφή του, θα υιοθετηθεί από τις κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα