back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής το Αγρίνιο λόγω πλημμυρών από τις βροχοπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Αγρίνιο τις τελευταίες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή καταγράφονται ειδικότερα στην περιοχή Καινούργιο. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Ε.Ο Αγρινίου – Θέρμου στην είσοδο του χωριού. Πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα στη Λεύκα, στα Δύο Ρέματα και στο Στράτο. Προβλήματα όμως προκλήθηκαν και στην περιοχή Καμαρούλα καθώς υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια και κυρίως υπόγεια. Έντονα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και στο Ξηρόμερο.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής, έχουν τεθεί προληπτικά σε κατάσταση μερικής επιφυλακής, έπειτα από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ενώ κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις υδάτων.

Έκκληση προς τους πολίτες του δημάρχου Αγρινίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής και όπως τον ενημέρωσε ο περιφερειακός διοικητής, αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε συντονισμό με τις δυνάμεις των υπόλοιπων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Αχαΐας.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Αγρίνιο, ο δήμαρχος είπε ότι «είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση» και πρόσθεσε ότι «ο μηχανισμός του δήμου Αγρινίου βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει».

«Πρώτη μας προτεραιότητα», συνέχισε ο Γιώργος Παπαναστασίου, «είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, «να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα