back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Κόκκαλης: Το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της Κομισιόν, για μείωση των ρύπων, είναι απολύτως εφικτό

Διαβάστε επίσης

Για το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της Κομισιόν, για μείωση των ρύπων και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Αθηνά Κορλίρα Αλεξάνδρα Βουδούρη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης.
Στόχος μείωσης των εκπομπών αερίων από 40% που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 55% με χρονικό ορίζοντα το 2030.
«Οι στόχοι βασίζονται σε μια ανάλυση της Κομισιόν για την οικονομία και πως μπορεί αυτή η μεταστροφή να αποτελέσει την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη. Ο στόχος λοιπόν είναι εφικτός ωστόσο δεν είναι αρκετός για τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν στόχο το 65% το 2030 σε παγκόσμιο μέσο όρο.
Παρόλα αυτά  έχουμε θετικά μηνύματα. Χώρες που εκπροσωπούν το 51% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα ,περιλαμβανομένης της Κίνας και τώρα με την  είσοδο των ΗΠΑ θα γίνουν δύο πράγματα: Οι ίδιες οι ΗΠΑ εκπέμπουν 14% διοξειδίου του άνθρακα, άρα πάμε στο 65% .Επίσης η εφαρμογή από την κυβέρνηση Μπάιντεν του green bill θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη και στην υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών,  που είναι απαραίτητες για να φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα