back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Σιάσος: Η θέση της ΠΟΣΔΕΠ είναι το ειδικό σώμα πανεπιστημιακής Αστυνομίας να υπάγεται στα Πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

Στα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και στην ανάγκη καλύτερης και πιο αποτελεσματικής φύλαξης αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), κ. Μάκης Σιάσος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη.

Με αφορμή την προωθούμενη από την κυβέρνηση ίδρυση ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα αναφέρεται στην Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Σιάσος επισήμανε την πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ, για δημιουργία ενός ειδικού σώματος φύλαξης, κατάλληλα εκπαιδευμένου που θα μπορεί να παρέχει προστασία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και που θα υπάγεται στα ίδια τα Πανεπιστήμια.

«To μοντέλο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δηλαδή εργολαβίες με security, εκ του αποτελέσματος δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε. Επίσης, στα μεγάλα πανεπιστήμια το κόστος φύλαξης αγγίζει τα 2-3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Επομένως, κάτι πρέπει να γίνει. Το γεγονός ότι προτείνεται ένα νέο ειδικό σώμα φύλαξης το οποίο θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης είναι κάτι θετικό και το είχε ζητήσει και η ίδια η ΠΟΣΔΕΠ».

Διευκρίνισε ότι η αντίρρηση που εκφράζει η ΠΟΣΔΕΠ είναι στο που θα υπάγεται το εν λόγω Σώμα, δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία ή στα Πανεπιστήμια.

«Η ΠΟΣΔΕΠ έχει τοποθετηθεί ότι θα πρέπει να υπάγεται στα Πανεπιστήμια», είπε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η νομοθετική εξουσία και καταθέτοντας τη δική του άποψη είπε ότι δεν έχει σημασία που θα υπάγεται, αρκεί να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Ξεκαθάρισε ότι επ’ ουδενί δεν επιθυμούν να υπάρχουν οπλισμένοι αστυνομικοί εντός των Πανεπιστημίων αλλά μια σωστή φύλαξη και εκτίμησε ότι εν τέλει, η κυβέρνηση έχοντας την πλειοψηφία θα περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως έχει: «Ο κάθε νόμος που έρχεται και ψηφίζεται, αποδεικύνεται στην πράξη εάν βοήθησε ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι με τη σημερινή μορφή υπάρχει έντονη παραβατικότητα η οποία από τη μια μας εκθέτει και από την άλλη, θέτει σε κίνδυνο την πανεπιστημιακή κοινότητα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα