back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μετρημένο και προσεκτικό κάθε άνοιγμα που επιχειρούμε

Διαβάστε επίσης

“Το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας με έναν διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις, ενώ διαμήνυσε ότι “ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε”.

“Η χώρα αντικειμενικά καθόλη αυτή την διάρκεια τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως, το είδαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση στάθηκε “κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης του παραγωγικού ιστού της κοινωνίας, των πιο αδύναμων, των ανέργων, αυτών που είναι αποδέκτες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος” και διαβεβαίωσε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί “για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση”.

Στήριξη, αλλά με κριτήρια

Επισήμανε πάντως ότι θα τίθενται κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη, φέρνοντας ως παράδειγμα και τον μηχανισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής, που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται.

“Όπως ξέρετε έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη, που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου”, πρόσθεσε.

Ικανοποίηση από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης

Με αφορμή εξάλλου την συμπλήρωση 18 μηνών διακυβέρνησης της ΝΔ τόνισε ότι “έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί τα πράγματα, σημειώνοντας ότι “ουδέποτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης κλήθηκε Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες προκλήσεις ταυτόχρονα”.

” Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό τα έχουμε βγάλει πέρα πολύ καλά και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση αλλά και η παράταξη πιστώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας στήριξαν ή δεν μας στηρίζουν ένα βαθμό ικανοποίησης και κυρίως εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του κράτους, της Κυβέρνησης, του κράτους συνολικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, ειδικά, σε στιγμές κρίσης”, υπογράμμισε.

Συχνότερη και ποιοτικότερη επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ. απ’ όλη την Ελλάδα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο κορονοϊός να μας κρατάει μακριά αλλά με την τεχνολογία η επικοινωνία μας έχει γίνει συχνότερη και ποιοτικότερη. Ο κομματικός μας οργανισμός δεν έχει πατήσει φρένο ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν τον τόνο δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος μας και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσία του σήμερα μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να εντείνουμε την πολιτική και εθελοντική μας δράση. Είμαι βέβαιος ότι αφού θωρακίσουμε την υγεία μας από τον κορονοϊό, το 2021 θα αποτελέσει για την πατρίδα μας την απαρχή μίας νέας εποχής ευημερίας για όλους τους Έλληνες.»

Ο Γραμματέας Οργανωτικού και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Στέλιος Κονταδάκης στο χαιρετισμό του δήλωσε «Κόψαμε την ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Γραμματείας Οργανωτικού παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Είμαστε κοντά από απόσταση, διατηρώντας ζωντανές και ενεργές τις κομματικές μας οργανώσεις.»

Το παρόν στην ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού έδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Δ/ντης του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο Δ/ντης Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όλης της χώρας, καθώς επίσης και οι Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού από όλη την Ελλάδα. Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα