back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπερνούν τα πέντε χιλιάδες 880 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2.304 εντοπίζονται στην Αττική και 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός εμφανίζει έξαρση στις ηλικίες 45 έως 54 ετών και 65 έως 74 ετών, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες. Αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικιών 80 έως 84 ετών.

 

Η ταχύτερη προώθηση της έγκρισης των εμβολίων της Astra Zeneca και άλλων εταιρειών, η πίεση προς τη Pfizer για επιτάχυνση της παραγωγής της και η πρόταση για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τα θέματα που θα θέσει απόψε ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών.

 

Επιφυλακτικός απέναντι στην πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, υποστήριξε ότι προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας των δόσεων και η επίσπευση του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού.

 

Η Γερμανία φαίνεται να μη συμφωνεί με την ελληνική πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη.

 

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η αύξηση θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης. Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας, αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.

 

Τουρκία και ΕΕ έχουν ξεκινήσει θετικά το έτος και προχωρούν σε εποικοδομητικά βήματα, όπως η επανέναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά η Ένωση εξακολουθεί να ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει σήμερα κι αύριο συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα, μέσω του περιοδικού Monocle, ενόψει των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν τη Δευτέρα, για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, για την “κύρια διαφορά μας”, όπως λέει, “που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών”. “Οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει ατζέντα και δεν συζητά η χώρα μας κυριαρχικά δικαιώματα και αποστρατικοποίηση νησιών”, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

 

«Η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας και τους ψαράδες», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών. Συμπλήρωσε ότι προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων, ανάμεσα τους και οι 270 της θηροφυλακής, το μισθολογικό κόστος των οποίων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού.

Για «κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά» κατηγορεί τον κ. Τσίπρα η ΝΔ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αίτημα που δεν υιοθετεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια επιδημιολογική προσέγγιση επιτρέπει το Μότο Κρος στην Πάρνηθα, αλλά όχι το ψάρεμα ή το κυνήγι και μάλιστα κατά μόνας”, απαντά η Κουμουνδούρου.

Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ αναφορικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων». Με πρόσχημα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας θα αποκλείονται οι φωτορεπόρτερ από τα γεγονότα και θα λαμβάνουν μόνο φιλτραρισμένη εικόνα των γεγονότων, ενώ οι δημοσιογράφοι θα ενημερώνονται από τον αστυνομικό σύνδεσμο για τις εξελίξεις.

 

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει ζητώντας τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί για πολύ σοβαρά αδικήματα και εκτίει την ποινή του όπως ορίζει ο νόμος και ακόμη πως έχει και θα έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν και οι άλλοι κρατούμενοι της χώρας».

 

Με ένα πρόγραμμα-ομπρέλα, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε χρόνο ρεκόρ, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό και το ψηφιακό μέλλον της πόλης, εν μέσω πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, 7,7 εκατ. ευρώ διατίθενται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό της Αθήνας, ώστε να στηριχθεί η ρευστότητά τους και η υγιής επαναλειτουργία τους την επόμενη μέρα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική. Άνεμο νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα