back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Υπό τον φόβο της διασποράς, οι αστυνομικές αρχές εντατικοποιούν τους ελέγχους, κυρίως σήμερα και αύριο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν τους πολίτες σε πλατείες, πάρκα και παραλίες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα μπλόκα θα είναι περισσότερα στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Αττικής.

Ανοίγει από τη Δευτέρα η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών. Ο εμβολιασμός αναμένεται να αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου. Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται. Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο μπαίνοντας στην πλατφόρμα. Όσοι δεν έχουν ψηφιακή πρόσβαση, μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά σχολεία , νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί. «Τα σχολεία είναι ασφαλή και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις κόκκινες, αλλά με τεράστια προσοχή και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων” τόνισε στον σταθμό μας και τη η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του 30% των αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου, άφησε, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. “Όλο αυτό το θέμα θέλει επανεξέταση. Δεν μπορούμε ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα” τόνισε ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί”. “

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση από τα ραντάρ ενός Boeing B737-500, με 56 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Τζακάρτα της Ινδονησίας, με τελικό προορισμό το Ποντι άνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα και ήδη έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του. Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από τη σφοδρή χιονοθύελλα Φιλομένα η οποία έχει προκαλέσει χάος σε όλη τη χώρα, την ώρα που η Μαδρίτη βιώνει τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και δεκαετίες. Η τελευταία φορά που χιόνισε στην Μαδρίτη ήταν το 1971.

Στη Ρωσία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα που έπληξε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Οι διασώστες ανέσυραν νεκρούς δύο ενήλικες, έναν άνδρα 45 ετών, μια 38χρονη γυναίκα και ένα παιδί. Ένας 14χρονος βρέθηκε ζωντανός και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, με κρυοπαγήματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα… Με τον αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός στις 7 και μισή ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα