back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναστασία Γκίκα: Προτεραιότητα, η διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα παιδιά

Διαβάστε επίσης

«Τα σχολεία είναι ασφαλή και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις κόκκινες  σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών. Προτεραιότητά μας, η διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» είπε η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή Μένουμε Αθήνα, με την Μαρία Παύλου.

«Επιθυμία και επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας  είναι να ανοίξουν πρώτα απ όλα τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Η επαναλειτουργία τους σε επίπεδο της πρωτοβάθμιας και ειδικής  εκπαίδευσης έγινε σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Οσο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, θα προχωρήσουν με την τηλεκπαίδευση.
Χρειάστηκε να αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα, δεδομένου ότι τους δύο τελευταίους μήνες με την τηλεκπαίδευση, γινόταν μάθημα από τις 14.30 έως τις 17.30. Πλέον, επανερχόμαστε στο προηγούμενο καθεστώς με τη προσέλευση στις 8 και την αναχώρηση-ανά ομάδες μαθητών-   έως τη μία και μισή μετά το μεσημέρι. Εχει προβλεφθεί ελαστικότητα στο ωράριο, προς αποφυγήν φαινομένων  συνωστισμού παιδιών, όπως  και γονέων»  τόνισε η κυρία Γκίκα.  
Αναφερόμενη στα  προαπαιτούμενα για την επαναλειτουργία των σχολείων, υπογράμμισε ότι «μαζί με τις μάσκες  και τη σχολαστική τήρηση της καθαριότητας, συμπεριλαμβάνεται η σύγκληση των Συλλόγων Διδασκόντων με καθοδήγηση του διευθυντή ή της διευθύντριας για την ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Είτε μέσω  αναρτήσεων στον ιστότοπό του, αποστολής μέιλ ή και χρήσης τηλεφώνου.»  Και σημείωσε ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα αυτορυθμίζεται, προσαρμόζεται και προχωρεί με άλματα όταν παραστεί ανάγκη, όπως πχ με την τηλεκπαίδευση ένα παντελώς άγνωστο πεδίο, που ήταν δοκιμασία για εκπαιδευτικούς και παιδιά.»
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε πως «Τα σχολεία είναι ασφαλή και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις κόκκινες, αλλά με τεράστια προσοχή  και  σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων. Θα λειτουργήσουν και τα κυλικεία. Προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα παιδιά μας.»
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ  11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
«Θα  υπάρχει κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση, ενώ θα ενεργοποιηθούν οι διαφορετικές είσοδοι στις σχολικές μονάδες.
Παραμένουν η τήρηση των αποστάσεων, το συχνό πλύσιμο των χεριών και βεβαίως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα της  γυμναστικής στο προαύλιο. Προσαρμοσμένη αναλόγως θα είναι η λειτουργία των κυλικείων, των εργαστηρίων πληροφορικής, αλλά και η χρήση μουσικών οργάνων.
Απαραίτητη για τη μετακίνηση των γονέων η αποστολή του κωδικού 4 στο 13033, ενώ παιδιά και εκπαιδευτικοί  οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με  βεβαίωση από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.»
Αναφορικά με τα δωρεάν τεστ που ζητούν παιδιά και δάσκαλοι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, η κυρία Γκίκα σημείωσε ότι «υπάρχει η πλατφόρμα edu.gr ένα ολόκληρο πρόγραμμα που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 5 χιλιάδες αιτήματα.»
Σε σχέση με τα παιδιά της Γ Λυκείου παρατήρησε πως υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα και για αυτό «αποφασίστηκε μια λελογισμένη μείωση της διδακτέας ύλης δεδομένης της αγωνίας των μαθητών, παρότι η τηλεκπαίδευση προχωρεί. Έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο σε διαρκή εξέλιξη και πρέπει να προσαρμόζεις την άμυνά σου ανάλογα με αυτό που βλέπεις»τόνισε κλείνοντας η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα