back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ανησυχία για τους αργούς ρυθμούς της εμβολιαστικής διαδικασίας στα κράτη μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ, καθώς κανένα από τα χρονοδιαγράμματα δεν φαίνεται να τηρείται. Στη Γερμανία πολλά εμβολιαστικά κέντρα ανέστειλαν την λειτουργία τους, ενώ και στη Γαλλία μόλις λίγες εκατοντάδες άτομα έχουν εμβολιαστεί.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου, σε τρεις φάσεις.
Ωστόσο, αναβολή των εμβολιασμών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Για ανικανότητα της κυβέρνησης μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί.

«Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σε κρίσιμα νοσοκομεία αναβλήθηκαν.. περιμένουμε απάντηση τώρα .. Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Για κυβερνητικές ευθύνες και παλινωδίες στην διαδικασία εμβολιασμού σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής» κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 11 Ιανουαρίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε: ‘’Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο θα γνωρίζει ότι μετά το 7ημερο αυστηρότερο lock down η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη’’.

Για επιτελικό μπάχαλο και ανύπαρκτο σχεδιασμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών” σχολίασε στη σχετική ανακοίνωση.

Από σήμερα και για τις επόμενες 7 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, ενώ κλειστά εκ νέου θα είναι βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ. Αναστέλλονται επίσης οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και πάλι από τις εννέα το βράδυ και ως τις πέντε το πρωί. Κλειστές για τους πιστούς θα παραμείνουν και οι εκκλησίες.

Ανοικτά μπορούν να είναι σήμερα τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, με προτεινόμενο ωράριο ως τις 9 το βράδυ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένονται άμεσα ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών για νέα παράταση της περιόδου αναστολής των τραπεζικών δανείων.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: 0 –0 στο 46’’

και Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 0 στο ημίχρονο

Στις 5:15 Λάρισα – ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης.

Στις 7 και μισή: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Και ο καιρός…

Νέα κακοκαιρία από τα δυτικά της χώρας με σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις από απόψε τη νύχτα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο προβλέπει η ΕΜΥ. Στην Αττική τα φαινόμενα θα εμφανιστούν από το μεσημέρι αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα