back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρέλαση με Harley Davidson

Διαβάστε επίσης

Μοτοσικλετιστές με μηχανές Harley Davidson, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, διέσχισαν τους δρόμους στο κέντρο του Τόκιο σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας παρέλασής τους κατά της παιδικής κακοποίησης, επισημαίνοντας πως περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η παρέλαση αυτή αποτελεί παγκόσμια παράδοση την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο Τόκιο, την εκδήλωση αναλαμβάνουν τα μέλη του “Harley Santa Club”, που ιδρύθηκε το 2008.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες, η φετινή παρέλαση έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού.

«Ειδικά, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού φέτος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης, οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας», είπε ο Τακάσι Μίνε, συντονιστής της εκδήλωσης.

«Είναι πολύ πιθανό τώρα γονείς να ξεσπάνε το στρες που νιώθουν πάνω στα παιδιά τους, έχοντας χάσει τις δουλειές τους, επομένως νομίζω ότι, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπρεπε να κάνουμε αυτήν την παρέλαση», τόνισε.

Ο αριθμός των περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ιαπωνία ανά μήνα αυξήθηκε έως και 20%, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, καθώς περισσότερες οικογένειες έμειναν στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, γράφει η εφημερίδα Asahi Shimbun.

Συνήθως, εκατοντάδες μοτοσικλετιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, ωστόσο, φέτος, λόγω της Covid-19 έδωσαν το «παρών» περίπου 100.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός δεν έλειπε, με τους μοτοσικλετιστές να σχεδιάζουν να επισκεφθούν τέσσερις παιδικούς ξενώνες στο Τόκιο για να προσφέρουν παιχνίδια και γλυκά σε 400 παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα